Erdély

Huszonháromszoros bajnok csapatnál folytatja az erdélyi támadó


Két kölcsönadás után a 21 éves csatár végleg elhagyta eddigi csapatát.

Nem lép pályára hatodik alkalommal a MOL Fehérvár színeiben a magyar labdarúgó élvonalban Zsóri Dániel, akiért pedig 2019-ben 400.000 eurót fizetett a székesfehérvári egyesület a Debrecennek: a 21 éves támadó ugyanis az MTK-ban folytatja pályafutását. Az élvonalból kieső, amúgy 23-szoros magyar bajnok kék-fehérekhez három évre kötelezte el magát a Puskás-díjas csatár.

„Bognár György szakmai igazgató július 15-i, online szurkolói ankétján elmondta: a keretet egy további támadóval szeretné bővíteni. Örömmel jelentjük be, hogy a kiszemelt játékossal sikerült megegyeznie az MTK Budapestnek, így klubunknál folytatja pályafutását Zsóri Dániel.

A 2000-ben született, erdélyi származású csatár 2019 februárjában álomszerűen mutatkozott be az NB I-ben, hiszen a DVSC színeiben csereként beállva, a 94. percben ollózott győztes gólt a Ferencváros ellen. A találatért később megkapta az év legszebb góljáért járó FIFA Puskás-díjat, ám ekkor már a MOL Fehérvár játékosa volt.

A piros-kékeknél három év alatt ugyan csak 5 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára, de közben több más csapatban is szerepelt. 2020 tavaszán kooperációs megállapodás keretein belül a Budaörsnél játszott, majd az egyaránt NB I-es Budafok és ZTE mezét is magára ölthette, így eddig kereken 50 első osztályú találkozónál tart.

Zsóri Dániel 3 éves megállapodást írt alá az MTK Budapesttel”, olvasható az MTK honlapján.

A Nagyváradon született és az Arad megyei Simonyifalván felnövő játékos az élvonalban 7 gólt szerzett, teljes felnőtt pályafutása során pedig 71 találkozón (NB I, NB II, Magyar Kupa, Európa Liga-selejtező) 71 találkozón 14-zer volt eredményes. 

fotó: www.mtkbudapest.hu