Erdély

Előkerült a Sepsi „eltűnt” játékosa, érdekes igazolást jelentett be a CFR


Új csapata be is mutatta a középpályást…

A görög élvonalbeli Atromitosz együttesében folytatja pályafutását Eder Gonzalez, a Sepsi – immár egykori – középpályása, jelentette be hivatalosan is az athéni klub. Az átigazolás megehetősen kalandosan alakult…

A Sepsi még június végén jelentette be, hogy a spanyol eltűnt: nem jelent meg az edzésen. „Eder Gonzalez nem tért vissza. Nem adott semmilyen életjelet, nem tudom, mit tegyünk vele”, nyilatkozta Hadnagy Attila még június 24-én a DigiSportnak. A sportigazgató elárulta, hogy ugyan Eder szerződése június 30-án lejár, de mivel a mérkőzések több mint 50%-án pályára lépett, így a megállapodás automatikusan meghosszabbodott.

Néhány nappal később aztán Hadnagy már részletekkel tudott szolgálni: „Felhívott minket az Atromitosz Görögországból – szeretnék leigazolni Edert”, mondta.

Egy héttel ezelőtt aztán Diószegi László klubtulajdonos arról beszélt a prosport.ro-nak, hogy az Atromitosz 100.000 eurót ígért Ederért. „Gondolkodási időt kértünk, de valószínűleg el fogjuk fogadni az ajánlatukat, mert az egyértelmű, hogy Eder nem akar visszajönni”, fogalmazott.

Eder 2021 telén került az FK Csíkszeredától a Sepsihez, amelynek színeiben másfél szezon alatt 57 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 3 gólt és 8 gólpasszt jegyzett. Az Atromitoszhoz 2025-ig írt alá.

Fiatal afrikai Kolozsváron

Kolozsváron az érkezési oldal bővült: a CFR bejelentette ugyanis, hogy leigazolta Abdoulaye Niakatét. A 22 éves elefántcsontparti középső védő egyelőre a III. osztályban szereplő CFR II-höz kerül.

Niakate a hazája bajnokságában tavaly 3. helyen záró FC San Pedro együttesétől érkezik, amelynek színeiben a második számú afrikai kupasorozatban, a CAF Konföderációs Kupában is tapasztalatokat szerzett.