Erdély

Döntetlennel folytatták


Túl a negyediken.

 A román labdarúgó másodosztály augusztus eleji idénynyitójára készülő FK Csíkszereda felnőtt csapata újabb felkészülési mérkőzést játszott. A soros ellenfél, a török második vonalba egyetlen év után visszakapaszkodó Isztambuli Pendikspor csapata volt.

 
Az első játékrészben a küzdelem jobbára a két tizenhatos között zajlott – számolt be a helyszínről Pârvulescu Eugen csapatmenedzser. Bár a törökök voltak a kezdeményezőbbek, gólt az FK Csíkszereda szerzett. A 14. percben Jebari sarokrúgást követő beívelése nyomán, a labdát Jelena fejjel küldte a hálóba.
 
A szünet után megsokszorozódtak a helyzetek. A csíkiak különösen az utolsó húsz percben veszélyeztettek. Schieb – négy játékos is kicselező – szokásos szólóját a 73. percben mutatta be, de az alapvonalról a kapu előterébe lőtt labdájáról El-Sawy hajszállal lemaradt. A 85. percben Stančič betörését követően El-Sawy lőtt kapura, de a labda egy paraszthajszálnyival elsuhant a jobb sarok mellett. A kapu a túloldalon is többször forgott veszélyben. A török támadók két ízben a kapufát találják telibe (67. és a 74. perc), mígnem a 79. percben ellentámadásból kiegyenlítik az állást. A 88. percben Stančič a hálóba juttatja a labdát, de a partjelző lest jelez, így – az elsőnél sokkal jobb második félidőnk dacára – a mérkőzés döntetlennel ér véget.
 
Felkészülési mérkőzés
FK Csíkszereda – Pendikspor 1–1 (1–0)
FK Csíkszereda: Máté – Csiszér, Nemanič, Apró, Vita (Ivanovici, 70) – Kelemen, Kovács Lóránt (Csala, 82) – Gál-Andrezly (Tajti, 87), Jebari (El-Sawy, 60), Schieb (Hadnagy, 82) – Jelena (Stančič, 70).
 
Fotó: fkcsikszereda.ro