Erdély

Ráijesztett szurkolóira a CFR, de a sötétség sem állította meg


Deac és Debeljuh már az első félidőben helyrerakták a dolgokat, kettőből egy magyar játszott.

Nem a legjobb formában várta a Kolozsvári CFR a Mioveni elleni mérkőzést a román labdarúgó Superliga 3. fordulójában és a meccs kezdete nem is alakult jól a bajnok számára. Azonban Ciprian Deac és Gabriel Debeljuh vezetésével gyorsan jött a fordítás és már nem volt megállás, a „fellegváriak 4-2-re nyertek. Az Arad ezzel szemben simán, 3-0ra kikapott a Voluntari otthonában.

A Pjunik Jereván elleni Bajnokok Ligája-búcsú, a FCU Craiova elleni 3-1-es bajnoki vereség és a dicstelen andorrai 1-1 után az Inter Club d`Escaldes ellen úgy tűnt, a címvédő gödörben van. Ezt tűnt megerősíteni a 7. perc ia, amikor Bogdan Rusu bevette a Kolozsváron ezen a találkozón debütáló Simone Scuffet kapufát. Aztán kiderült, a szünetig az olasz hálóőrnek nem akadt több dolga, Gabriel Debeljuh és Ciprian Deac pedig gondoskodott a fordításról: a horvát előbb Mihai Bordeianu (34.), majd Deac passzából (38.) is betalált, majd az elnyűhetetlen csapatkapitány a szünet előtti pillanatokban büntetőből növelte a hazaiak előnyét 3-1-re.

A második félidőt hasonlóan pocsékul kezdte a Kolozsvár, igaz, Rusunak ezúttal negyed órára volt szüksége az újabb gólhoz. Aztán a Constantin Radulescu stadionra sötétség borult – szó szerint, mert kialudtak a világítás fényei.

A játékvezető felfüggesztette a mérkőzést, amely végül 40 perc után mégis folytatódhatott. A pihenő jót tett a második félidő elején rendkívül passzív CFR-nek, amely a 72. percben ismét kettőre növelte előnyét: a 39 éves Ovidiu Hoban másfél év után, 2021 februárját követően szerzett ismét gólt a román élvonalban.

A vendégek színeiben Veres Szilárd végigjátszotta a találkozót nevelőegyesülete ellen.

Az Arges otthonában elszenvedett 2-0-s vereség és a Petrolul elleni, hazai 2-0-s győzelem után az UTA folytatta a sormintát és 3-0-ra kikapott a Voluntari vendégeként. Hiába birtokolták az aradiak 62%-ban a labdát és próbálkoztak többször, ha 9 kísérletből csak 4-szer találták el a kaput, míg a hazaiak 7-ből 5-ször. És, ami a legfontosabb, Adam Nemec (39.), Marcelo Lopes (43.) és Daniel Florea (84.) révén háromszor is betaláltak – mindannyiszor egy-egy szélről jövő beadás után. Az első félidőben az aradiak szinte semmilyen veszélyt nem jelentettek a hazai kapura, míg a szünet után az ezen a találkozón bemutatkozó moldovai Virgiliu Postolachi és az albán Erion Hoxhallari legalább helyzetbe került. A hazaiaknál Fülöp Lóránd sajnos végig a kispadon maradt.

A folytatásban a Sepsi vasárnap délután 18.00 órától a Petrolul vendége lesz, míg hétfő este 20.30-tól a Hermannstadt a Botosanit fogadja.

fotó: www.facebook.com/cfr1907