Erdély

Gólzáporos döntetlen


Szomszédvárak találkozója.

Törökországból hazatérve az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapata a másodosztályról épp lemaradó Székelyudvarhelyi FC-t fogadta.

A csíkszeredai Városi Stadionban, mintegy 200 fő érdeklődése mellett megrendezett találkozót, a Székelyudvarhelyiek kezdték jobban. Az előző idény végén nagyszámban távozó játékosok miatt alaposan felforgatott keret első húsz percben mutatott lelkes és szervezett játékának, két gól lett a jutalma. Előbb Simó értékesítette a Vereguț által könnyelműen felkínált lehetőséget, majd a jobb oldalról elvégzett vendégszögletet követően, Savin pörgetett látványosan a kapuba. A szépítésre egészen a játékrész hajrájáig kellett várni: Jebari – Bara tetszetős összjátékát követően, Bărăbaș lőtte ki a tizenhatos vonaláról a bal alsót.

Bár a szünet után a lelátón többen is gyors fordításra számítottak, Savu – amúgy a mezőny legjobbja – Kovácsot hozta remek helyzetbe, a társ pedig 15 méterrőla bal felső sarokba varrta a játékszert. Az udvarhelyiek nem őrülhettek hosszasan, hiszen röpke négy perccel később máris egyenlő volt az állás. Előbb a Suciu által kiharcolt büntetőből Jebari faragott a hátrányból, majd alig két perccel később, Gödri hibája nyomán Csiszér bombáz éles szögből – a szembe vetődő Albert alatt – a hosszú sarokba. Az utolsó félórában, a krónikás számára, inkább a cserék követése, mintsem a játék okoz izgalmat.

Felkészülési mérkőzés
FK Csíkszereda – Székelyudvarhelyi FC 3–3 (1–2)
Gólszerzők: Bărăbaș (44), Jebari (58, bü.) és Csiszér (60), illetve Simó (10), Savin (19) és Kovács B. (56).

Fotó: fkcsikszereda.ro