Erdély

Olaszországban folytatja a szatmári védő


A korábban a magyar válogatottal is kapcsolatba hozott játékosnak magyar válogatott csapattársa is lesz.

Elhagyta a MOL Fehérvár labdarúgó-csapatát Adrian Rus, aki az AC Pisa együttesében folytatja pályafutását. Ezt az olasz második osztályban szereplő klub jelentette be hétfő délután saját honlapján.

A 26 éves Rus Szatmárnémetiben született, szülővárosa csapata után a Fehérgyarmat, a Balmazújváros, a Puskás Akadémia és a Sepsi érintésével került a MOL Fehérvárhoz 2019 nyarán 250.000 euró kifizetése után. A korábban a magyar válogatottal is szóba hozott, magyar állampolgársággal is rendelkező középső védő 70 mérkőzésen játszott a székesfehérvári gárdában, ezeken 2 gólt és 3 gólpasszt jegyzett, de igazán kezdővé csak az előző szezonban vált.

Bejelentésében a Pisa kiemeli, hogy Rus alapembere volt a Fehérvárnak és 14-szer a román válogatottban is pályára lépett. Hogy a Pisa mennyit fizet a magyar csapatnak, azt hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, de az előzetes hírek 800.000 euró körüli összegről szóltak.

Nagy Ádám személyében magyar, Marius Marin személyében pedig román válogatott csapattársa is lesz Rusnak Pisában, amely csapat hajszállal maradt le az előző szezon végén a feljutásról: az alapszakasz 3. helyén végezve elbukta a rájátszás döntőjét a Monzával szemben.

fotó: pisasportingclub.com