Erdély

Niczuly már csak mosolyog az ellenfelek szurkolóin!


A Sepsi kapusa elmondta, immunissá vált a magyarellenes skandálásokra.

Alig múlik el forduló a román labdarúgó élvonalban anélkül, hogy a Sepsi OSK játékosait undorító, magyarellenes rigmusokkal találják meg az ellenfél szurkolói. Nem volt ez másként a hétvégén Ploiesti-n sem, ahol az 1-1-re végződő mérkőzésen a Petrolul híveit az sem zavarta, hogy a háromszékiek csapatában mindössze egy magyar nemzetiségű játékos játszott: Niczuly Roland kapus.

A 26 éves hálóőr, aki mellett a második félidőben egy petárda is felrobbant, a meccs után ezzel kapcsolatban is elmondta véleményét: Már hozzászoktunk ezekhez a skandálásokhoz, kezdenek unalmassá válni. Nem is figyelünk rájuk. Mosolygok, amikor ezeket a skandálásokat hallom. Kínossá váltak”, olvasható a Székelysport.ro portálon.

A találkozón amúgy két remekül elvégzett szöglet döntött: a 62. percben előbb a veterán Gabriel Tamas juttatta előnyhöz a hazaiakat, majd a 83. percben Alexandru Tudorie egyenlített. A játék képe alapján a Sepsi állt közelebb a győzelemhez, de Cosmin Matei a 24. percben még egy büntetőt is kihagyott – alig három nappal azt követően, hogy a háromszékiek tizenegyesekkel jutottak be az Európai Konferencialiga 3. fordulójába a szlovén Olimpija Ljubljana otthonában.

fotó: https://www.facebook.com/osksepsi