Erdély

Ciprusi ellenfele lehet a Sepsinek, szlovén a CFR-nek


Az UEFA székházában kedd délután kisorsolták az Európa-konferencialiga rájátszásának párosításait.

Még csak a 3. selejtezőkör párharcaira hangol a Sepsi OSK és a Kolozsvári CFR (na meg a többi résztvevő), de már az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) hála azt is tudjuk, továbbjutás esetén kik lesznek az erdélyi együttesek ellenfelei a rájátszásban.

Amennyiben a Sepsi jövő héten túljutna a svéd Djurgardens együttesén, akkor a ciprusi APOEL Nicosia és a kazah Kizsilzsar párharcának győztesével meccselhet a csoportkörbe jutásért. Nem megoldhatatlan feladat, de nem is ígérkezik könnyűnek.

Valamivel könnyebbnek tűnik a Kolozsvár dolga, a CFR ugyanis a bajnokok ágán a szlovén Maribor és a finn HJK Helsinki győztesével küzdhet meg a rájátszásban, amennyiben az előttünk álló héten letudja a fehérorosz Sahcjor Szalihorszkot.

Érdekes párharcnak ígérkezik (több szempontból is) a szlovákiai Dunaszerdahely és a FCSB párharca a 3. fordulóban. Aki továbbjut, arra a norvég Viking Stavanger vagy az ír Sligo Rovers vár.

Bálint László és csapata, a CSU Craiova a következő fordulóban az ukrán Zoria Luhanszkot próbálja majd legyűrni. Siker esetén a svájci Lugano vagy az izraeli Hapoel Beer Seva jelentheti az utolsó akadályt a csoport előtt.

A Hindrich Ottót soraiban tudó Kisvárda a norvég Molde után az osztrák Wolfsberger és a máltai Gzira United párharcának győztesével meccsel – ha eljut odáig.

A legnehezebb ellenfél minden kétséget kizáróan a MOL Fehérvárra vár. A következő körben a moldvai Petrocub nem okozhat gondot, utána következik viszont a német Köln…

A mérkőzéseket augusztus 18-én, illetve 25-én rendezik.

fotó: www.facebook.com/osksepsi