Erdély

Óriási Fradi-blama – Pászkával a pályán


NB III-as csapat búcsúztatta a címvédőt a Magyar Kupából.

Bombameglepetés született szerda délután a labdarúgó Magyar Kupa 8. fordulójában: az NB III-as KSE Iváncsa hosszabbításban 3-2-re legyőzte a címvédő és bajnoki listavezető Ferencvárost. Amelyben Pászka Lóránd a 106. percben lépett pályára. Most azonban nem tudott segíteni a csapaton, mint ahogy tette hat nappal ezelőtt a Crvena zvezda ellen.

Az Európa Ligában menetelő, csoportját négy forduló után 9 ponttal vezető Ferencváros más a 3. percben megszerezte a vezetést Kristoffer Zachariassen révén, de két perccel később Suszter László kiegyenlített. Az élvonalbeli bajnoki tabellát vezető Fradi a 18. percben azonban Ryan Mmaee révén ismét vezetést szerzett, de Aradi Csaba góljával az 65. percben ismét kiegyenlítettek a III. osztályban vitézkedő hazaiak.

És miközben a Ferencváros játékosai nem hittek a szemüknek és nyalogatták a hosszabbítás okozta sebeiket, Kercsó Bence a 96. percben a vezetést is megszerezte az Iváncsának.

Hiába szorította ezt követően kapuja elé az amatőr gárdát Magyarország leggazdagabb klubja, a 106. perctől fogva már a kézdiszentkereszti Pászka Lóránddal a soraiban, nem tudtak túljárni Varga Ádám eszén. A 22 éves kapus tíz nagy védést mutatott be a mérkőzés során, csak a hosszabbítás hosszabbításában kettőt.

A Ferencváros 48 év után kapott ki harmadosztályú ellenféltől a Magyar Kupában.

fotó: ftc.hu