Erdély

Fordított és győzelemmel kezdett a Román Kupában a címvédő


Tamás Márkkal a kezdőben nyert a Sepsi, a magyar válogatott védő először kezdett új csapatában.

Ugyan hátrányba került, mégis győzelemmel kezdte szereplését a labdarúgó Román Kupa A csoportjában a Sepsi OSK, amely 3-1-re nyert a Petrolul otthonában. A magyar válogatott Tamás Márk végig a pályán volt, míg a szintén magyar válogatott Varga Roland ezúttal nem kapott lehetőséget és Niczuly Roland helyett is Razvan Began védett.

A találkozó egy-egy helyzettel indult mindkét kapu előtt, majd kissé leült a mérkőzés. Ugyan kisebb lehetőségekig mindkét csapat eljutott, igazán nagy gólhelyzetet már nem tudtak kialítani. Így gól sem születhetett a szünet előtt.

Nem úgy a pihenő után, amikor a Kisvárda, a Diósgyőr és az MTK korábbi légiósa, Gheorghe Grozav a 48. percben egy remek lövéssel felszentelte Begant. Alig három percig vezetett azonban a Petrolul, amikor az 51. percben egy labdaszerzés után villámgyorsan Mario Rondon elé került a labda, a venezuelai csatár pedig – a meccs nyitányával ellentétben – ezúttal nem hibázott és kiegyenlített. Mi több, a 63. percben egy szöglet után Branislav Ninaj már a vezetést is megszerezte a Sepsinek. És miközben a Petrolul mindent megtett az egyenlítésért, a 89. percben Pavol Safranko pazarul fordult le védőjéről és beállította a 3-1-es végeredményt.

A kupa következő fordulójában, november 9-én a második osztályba süllyedt Dinamo vendége lesz a Sepsi Bukarestben, a bajnokságban pedig hétfőn a FCSB-t fogadja Cristiano Bergodi együttese.

fotó: www.facebook.com/osksepsi