Erdély

Nincs már veretlen csapat


Debreceni siker Káposztásmegyeren.

Az immár nyolc meccse a pályát győztesként elhagyó Budapest Jégkorong Akadémia Hockey Club az UTE és a FEHA19 elleni győzelmekből érkező DEAC-ot fogadta a Vasas Jégcentrumban a jégkorong Erste Liga legutóbbi játéknapján.

Bár a BJA kezdte jobban a mérkőzést, a 11. percben a vendég DEAC szerezte meg a vezetést: Ravasz kiállítását kihasználva, Spirko kapáslövésébe Révész Marcell piszkált bele közelről (0-1). Egyetlen perc sem telt el, máris egyenlített a hazai csapat: a sérüléséből visszatérő Nagy Krisztián Hetényit meglepve a rövid sarokba tüzelt (1-1). A 13. percben visszaszerezték a vezetést a debreceniek: egy Kornakkerről felpördülő korongot Sándor Bence ütött a hálóba közelről (1-2).

A középső harmadban Izackyt állították ki a játékvezetők, miután egy lendületes kontra végén berepült a BJA kapujába, Kornakkert is eltalálva. Az emberhátrány ellenére növelte előnyét a DEAC: a 25. percben Révész szerzett korongot az ellenfél térfelén, majd középre tett passza után Molnár Dávid nem hibázott ziccerben (1-3). A 30. percben újra egy gólra zárkózott a BJA. Eetu Elo tüzelt távolról, a korong pedig kalandos úton kötött ki Hetényi kapujában (2-3). Később gól már nem született. A hazaiak nem tudták kihasználni emberelőnyüket, a 36. percben Sági és Kozma tetszetős összjátékának vége kapuvas lett.

A 47. percben újra meglépett két góllal a DEAC: Révész, és Sági lövéseit még védte Kornakker, de Molnár Dávid már túljárt az eszén saját maga második, csapata negyedik gólját szerezve (2-4).  Próbálkozott, de pontatlan volt a kapu előtt a BJA, a DEAC pedig büntetett: az 51. percben Jan Dalecky volt eredményes a vendégek kapusának közreműködésével (2-5). Három perccel a vége előtt Jakub Izacky vitte be a kegyelemdöfést: ziccerben, higgadt csel után talált a hálóba (2-6).

A nap másik meccsén a Dunaújvárosi Acélbikák kapusuk remek teljesítményének köszönhetően és jó helyzetkihasználásukkal 2–1 arányban nyertek az Újpest vendégeként.

Eredmények
Újpest – Dunaújvárosi Acélbikák 1–2 (1–0, 0–1, 0–1)
Gól: Kovács A. (18.), illetve Dézsi (21.), Léránt (56.)

BJAHC – Debreceni DEAC 2–6 (1–2, 1–1, 0–3)
Gól: Nagy K. (11.), Elo (30.), illetve Részész (11.), Sándor (13.), Molnár D. (25., 47.), Dalecky (51.), Izacky (57.).

Fotó: ersteliga.hu