Erdély

Egy hónap pihenő


Megsérült az FK szlovén játékosa.

Mint arról korábban beszámoltunk, súlyos arc-sérülést szenvedett a Brassói FC elleni idegenbeli találkozón az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapatának szlovén légiósa, Dino Stančič.

A játékos a brassói mérkőzés első perceiben olyan balszerencsésen ütközött az ellenfél egyik játékosával, hogy többszörös arc-csonttöréssel kellett kórházba szállítani. A támadót Marosvásárhelyen műtötték meg, előreláthatólag egy hónapos rehabilitációt követően kezdheti meg újra az edzéseket.

Dino Stančič nyáron érkezett Csíkszeredába a szlovén első osztályban szereplő MND Tabor Sežanától. A felkészülés során megsérült, októberben tudott először pályára lépni. A Metaloglobus ellen megnyert mérkőzésen 6, a Slatinával szembeni vesztes meccsen 20 perc jutott neki, Brassóban pedig a sérülése után azonnal le kellett cserélni a mérkőzés elején.

A 31 éves középcsatár a legutóbbi idényben élete legjobb formáját hozta. A szlovén első osztályban 33 bajnokin 10 gólt szerzett, majd az élvonalban maradásról döntő párharc két mérkőzésén négyszer volt eredményes.

Fotó: fkcsikszereda.ro