Erdély

Kevés volt a jó hajrá a Fraditól


Ferencvárosi vereség

A DVTK már 5-1-re is vezetett a harmadik harmad elején, ám a Fradi nem adta fel, a végjátékban kis híján kiegyenlített a jégkorong Erste Ligában.

A Fradinál továbbra is hiányzott Marva, a második és harmadik sorban helyet cserélt Kaijser és Tóth Adrián, míg Kozma Dávid lecsúszott a negyedikbe. A hazai kapuban Nagy Kristóf kezdett, cseréjeként Földest nevezte Fodor Szabolcs. A vendég Jegesmedvéknél Miskolczi Márk újból játékra jelentkezett, Szalay Boldizsár élete első, Trozsák Ádám második felnőtt mérkőzését játszotta.

Fizikális játékkal kezdődött a mérkőzés, a hetedik percben páros kiállítást fújtak a játékvezetők, 4 a 4 ellen megszerezte a vezetést a Fradi: Nilsson átadására kiszúrt Voris, de a lett kapus nem érte el a korongot, Kestila a hálóba lőtt. A 12. percben újból egyszerre pihent a büntetőpadon egy-egy hazai és vendég játékos, majd Kiss Rolandot bontotta le Brayden Low, a kanadai légióst véglegessel küldték öltözni, a válogatott hátvéd nem tudta folytatni a mérkőzést. Az emberelőny során probléma akadt a palánkkal, üveget cserélhettek a Tüskecsarnok munkatársai. Az 5 perces fór nagy részében nem igazán tudott lehetőséget kialakítani a DVTK, ám a lejárat előtt egy Vas-Razumnyak-Blasko háromszög végén a szlovák játékos egyenlített. A 19. percben már vezettek is a miskolciak, Lövei lőtte be Vas keresztpasszát egy újabb emberelőny során.

A második felvonás egy ideig a kiállításokról szólt, a DVTK kettő, az FTC három kisbüntetést kapott, Kreisz felesleges büntetéséből Páterka adta be a korongot Razumnyaknak, aki 1-3-ra alakította az állást. A 36. percben Szirányi bombázott a kékről, lövésébe beleérhetett Farkas Márton, a gólt a fiatal miskolcinak adták. A harmad végén Ritó lőhetett volna újabb gólt.

A harmadik játékrészt is ferencvárosi emberhátrány nyitotta, ezt is kihasználták a Jegesmedvék: Razumnyak lopta a távolságot, majd megszerezte önmaga második, csapata ötödik gólját. 20 másodperccel később szépített a Fradi, Kulmala ért bele egy lövésbe a kapu előtt, Voris védett, a kipattanót értékesítette a magyar válogatott támadó. Három gólos előnyét remekül menedzselte Tokaji Viktor együttese, majd a hajrában Páterkát küldték ki pihenni két perce a bírók, Fodor Szabolcs lehívta kapusát, így 6 a 4 ellen próbálkoztak a hazaiak. Kisvártatva Skrabov ütközte le szabálytalanul Tóth Adriánt, a kettős előny lejártát követően pár másodperccel Betteridge értékesített egy kipattanót. Nagy Kristóf ismét lekorcsolyázott, egy támadó bulit követően Betteridge lövése újból utat talált Voris mellett, 4-5. Hat másodperccel a vége előtt újból szabálytalankodtak a Jegesmedvék, a Fradi több lövést is megeresztett, de a vendégek hősies védekezése nem engedélyezte az egyenlítést. A DVTK Jegesmedvék négy emberelőnyös góllal 5-4-re győztek a Tüskecsarnokban a későn ébredő FTC-Telekom ellen. A borsodiak győzelmükkel felléptek a dobogó harmadik fokára, legközelebb csütörtökön fogadják a Brassót, míg a Fradi egy nappal korábban a Gyergyó ellen játszik ugyanúgy hazai környezetben.

A nap másik meccsén maratoni büntetőpárbaj után a Dunaújvárosi Acélbikák legyőzték a Debreceni DEAC együttesét.

Eredmények
Dunaújvárosi Acélbikák – Debreceni DEAC 3–2 (2–0, 0–1, 0–1, 0–0, 1–0) – sz.u.
Gól: Ödman (6.), Somogyi (7.), Embrich (65. - GWS), illetve Dalecky (34.), Molnár D. (43.).

Ferencváros-Telekom – DVTK Jegesmedvék 4–5 (1–2, 0–2, 3–1)
Gól: Kestila (9.), Kulmala (44.), Betteridge (60.), Sarcia (60.), illetve Blasko (16.), Lövei (19.), Raumnyak (32., 44.), Farkas M. (36.).

Fotó: ersteliga.hu