Erdély

Hatalmasat hajrázott a Kolozsvár, de későn ébredt a Velence ellen


Elszenvedte első hazai vereségét az EuroKupa idei kiírásában az U-BT.

A Cedevita Olimpija Ljubljana elleni, múlt heti győzelem után kedd este elszenvedte első vereségét is hazai pályán az EuroKupa sorozatban a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabda-csapata, amely nagy csatában 85-80 arányban alulmaradt az olasz Umana Reyer Venezia ellen.

A hazaiak kezdtek jobban, de az olaszok egyre inkább felvették az iramot, 18-17 után fordítottak és innentől kezdve már csak a velenceiek vezettek. Az első negyedet 21-18-ra húzták be a vendégek, akik a másik negyedben már 35-22-re is vezettek – és ez meg is pecsételte a mérkőzést, hiába küzdöttek a kolozsváriak kitartóan a folytatásban. A szünetre 40-30 lett olasz fór.

A harmadik játékrész végére sikerült egy pontot ledolgozniuk az erdélyieknek (59-51), sőt, 35 másodperccel a vége előtt már csak 2 pont volt az U-BT hátránya. Hiába azonban a fantasztikus küzdenitudás és kitartás, 80-78 után a Venezia öt pontot szerzett, a Kolozsvár viszont csak kettőt, így a vége 85-80 lett oda.

A mérkőzésen Kuti Nándor alig több, mint 3 percet játszott, ezalatt nem tudta ponttal segíteni csapatát. Amelynek legeredményesebb játékosa a 21 pontig jutó amerikai Jordan Taylor és 17 pontos olasz Leonardo Meindl volt.

A 4. fordulóban, november 2-án az U-BT a litvániai Panevėžysben lép pályára a 7Bet-Lietkabelis vendégeként.

fotó: www.facebook.com/ubtcluj/photos