Erdély

Végletekig kiélezett mérkőzésen győzelemmel kezdett az Európa Kupában a Sepsi


A háromszéki alakulat a következő fordulóban Ankarába látogat.

Hihetetlenül izgalmas és fordulatos mérkőzésen aratott győzelemmel kezdte szereplését az Európa Kupa E csoportjában a Sepsi SIC női kosárlabda-csapata, amely szerda este hazai pályán 76-75-re fölülmúlta az izraeli Elitzur Holon gárdáját.

A mérkőzés az első perctől fogva kiegyenlített volt, mégis, 14-12-es hazai vezetést követően a vendégek kerültek előnybe, akik 18-14-re megnyerték az első negyedet. A zöld-fehérek ezt követően 26-25-nél kerültek előnybe – és ezt követően nagyrészt már ők vezettek – de 3-5 pontnál szinte soha nem volt nagyobb az előnyük. A maximumot a harmadik negyedben érték el, amikor 55-47 volt az állás a hazaiak javára.

Az utolsó negyedet 55-55-tel kezdték a csapatok és fej-fej mellett haladtak az utolsó pillanatig. Aztán 39 másodperccel a vége előtt Bethy Mununga két büntetőjével megnyugtatónak tűnő 75-70-es előnyre tette szert a Sepsi. Csakhogy 10 másodperccel a vége előtt Alex Harden is értékesítette a maga két büntetőjét, így a Holon feljött 76-75-re.

Az eredmény viszont már nem változott, így a háromszékiek győzelemmel kezdték szereplésüket az Európa Kupában – köszönhetően többek között Maria Jespersen (fotó, zöld-fehérben) 26 és Btritney Jones 15 pontjának. A meccs legeredményesebb játékosa azonban a vendégeknél szereplő Jennie Simms (fotó, lilában) volt, aki 28 pontig jutott.

A következő fordulóban, november 2-án a Sepsi a Naszibe Ajdin vendége lesz Ankarában, míg a csoport negyedik tagja a szintén török Bursa Uludag Basketbol együttese.

fotó: www.fiba.basketball/eurocupwomen