Erdély

Ismét fölényesen nyert hazai pályán a Nagyvárad


Második hazai meccsén is nagyarányú győzelmet aratott a VSK, körbeverte egymást a csoport három élcsapata.

A bolgár Rilszki Szportiszt elleni 99-63-as siker után ismét nagyarányú győzelmet aratott a Nagyváradi VSK a férfi kosárlabda Európa Kupában: az erdélyiek a 3. fordulóban az addig hibátlan belga Kangoeroes Basketet verték meg 98-76-ra.

A mérkőzés nagyjából első harmada rendkívül kiegyenlített küzdelmet hozott. Az első negyedben szinte végig a „kenguruk” vezettek, Kris Richard csak 17 másodperccel a játékrész vége előtt tudta 24-24-re menteni az első tíz percet egy tökéletes hárompontos dobással. A második negyedben annyit változott a helyzet, hogy szinté végig vezettek a hazaiak, mégis, Richard kétpontosára volt szükség, hogy minimális előnnyel, 45-44-el zárja az első félidőt a Nagyvárad.

A harmadik negyedben aztán ismét a Mechelenből érkezett vendégek vezettek inkább – egészen 64-63-ig. Ekkor viszont rákapcsolt a Nagyvárad, amely 75-64-es előnnyel zárta harmadik játékrészt, az utolsóban pedig már csak a két csapat közötti végső különbség volt a kérdés.

A Nagyvárad magabiztos győzelméből Richard mellett Justin Carter és Mark Ogden vállalt oroszlánrészt – ritkán tapasztalható módon mindhárom játékos ugyannyi ponttal, szám szerint 19-el végzett.

Győzelmének és a körbeveréseknek köszönhetően a Nagyvárad utolérte a csoport élén az egyaránt 5 pontos Cholet-t és a Kangoeroest, míg a Rilszki Szportisztnek 3 pontja van. A következő fordulóban, november 2-án a Nagyvárad a Cholet csapatát látja vendégül.

A sorozat H csoportjában a Voluntari 71-61-re kikapott a német Crailsheim otthonában, a vendégeknél Török Roland 15 percet töltött a pályán és 3 pontot szerzett, míg Vida Dávid 2 perc alatt nem tudott eredményes lenni.

fotó: www.fiba.basketball/europecup