Erdély

Esélye nem volt Sivasban a CFR-nek, de saját kezében a sorsa


Idegenben is kikapott a Török Kupa címvédőjétől a Kolozsvár.

Magabiztos, 3-0-as győzelmet aratott a török Sivasspor együttese a Kolozsvári CFR fölött a labdarúgó Európai-konferencialiga 5. fordulójában, ezzel együtt az erdélyiek még kiharcolhatják a továbbjutást, amennyiben az utolsó fordulóban, hazai pályán legyőzik a koszovói Ballkani együttesét.

A Török Kupa legutóbbi győztese nem fut valami jó idényt, ezzel együtt szeptember közepén 1-0-ra nyerni tudott Kolozsváron. És ezúttal is jobban kezdett, az első negyed órában Dia Sabát előbb Simone Scuffet kapus, majd néhány perccel később a kapufa akadályozta meg a gólszerzésben. Aztán színre lép Mustapha Yatabaré. A mali csatár lövését a 20. percben Scuffet még védeni tudja, két perccel később viszont már az olasz hálóőr is tehetetlen: vezet a Sivasspor.

A szünet előtt könnyedén egyenlíthetett volna a CFR, ám Rangelo Janga lövését előbb Ali Vural védte, majd néhány perccel később a curacaói csatár a kapu fölé lőtte a labdát.

A szünet után húsz percnyi viszonylagos eseménytelenség után a 64. percben Max Gradel szánja el magát lövésre, a labda megpattan Jangán és a kolozsvári kapuban köt ki. Alig 9 perccel később ismét Yatabaré került helyzetbe és ugyan első lövését Scuffet még védeni tudta, de az ismétlés már utat talál a kapuba: 3-0 a Sivasspor javára és alig telt még el 73 perc.

A harmadik török gól előtt Janga szorosabbá tehette volna a mérkőzést, amikor szemfülesen lecsapott egy rossz hazapasszra, de Vural blokkolni tudta. Mint ahogy az utolsó percekben kivédte Claudiu Petrila szabadrúgását is. Összességében azonban a CFR-nek esélye sem volt – ugyan a hazaiak 58%-ban birtokolták a labdát, de a legszembetűnőbb különbség, hogy amíg a Sivasspor játékosainak 481 pontos passzuk volt, addig a kolozsváriaknak alig 248.

Mivel a csoport másik meccsén a Slavia Prága Ondrej Lingr 75. percben szerzett gójával 1-0-ra nyerni tudott a Ballkani otthonában, így a 10 pontos Sivasspor mögött az erdélyi és a cseh gárda áll 7-7 ponttal, míg a koszovóiaknak 4 pontjuk van. Az utolsó fordulóban, november 3-án a CFR a Ballkanit fogadja és továbbjut, amennyiben legalább annyi pontot szerez, mint a Sivassport fogadó Slavia.

Az amúgy megvan, hogy a Sivasspor ebben a szezonban 18 meccséből csak ötöt nyert meg, ebből kettőt pedig a CFR ellen?

fotó: www.facebook.com/sivasspor