Erdély

Az első mérkőzésen eldőlni látszik a Nagyvárad sorsa a BL-ben


Vancsik és Czenk lőtte a Nagyvárad góljainak harmadát, de ez is kevés volt.

Nehéz helyzetben várja a visszavágót a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 3. selejtezőfordulójában a Nagyváradi VSK, miután szombaton nagyarányú, 9-3-as vereséget szenvedett az esélyesebb horvát Jadran Split otthonában. Czenk Ferenc és Vancsik Levente is betalált, ám ez sem volt elég.

Pedig milyen jó kezdődött…

A Split ugyan már az első perc végén megszerezte a vezetést, de erre a 3. percben Vancsik Levente válaszolt, majd Silvian Colodrovschi góljával már az erdélyiek vezettek. Nem sokáig, még a negyed vége előtt kiegyenlítettek a horvátok. Ekkor azonban még szoros küzdelemnek ígérkezett az összecsapás az ellen a Split ellen, amely tavaly 18-8-ra lépte le a VSK-át a BL selejtezőinek csoportküzdelmei során.

Igen ám, csakhogy a következő 20 percben a Nagyvárad nem tudott újabb gólt szerezni! A jeget négy perccel a mérkőzés vége előtt Czenk Ferenc törte meg, ekkor azonban már 7-3-ra vezettek a horvátok. Akik a végéig még rátettek két góllal arra a bizonyos lapátra.

A nagyváradiak harmadik magyarja, Szabó István ezúttal nem tudta góllal segíteni csapatát.

Nehéz helyzetben, hat gólos hátrányból várja tehát a jövő szombaton, november 5-én, 19.00 órai kezdettel Nagyváradon sorra kerülő visszavágót a három erélyi magyarral felálló VSK.

fotó: championsleague.len.eu