Erdély

„El van átkozva a Sepsi” – zsinórban negyedszer szenvedtek vereséget Videóval


A háromszékieknek csak kapufából volt annyijuk, mint kaput találó lövésük a Craiovának.

Elszenvedte zsinórban negyedik vereségét is a román labdarúgó Szuperligában a Sepsi OSK együttese, amely a 16. fordulóban, hazai pályán 1-0-ra kikapott a CS Universitatea Craiovától.

Először volt a kezdő csapat tagja a Sepsi csapatában Tamás Márk, az egyszeres magyar válogatott védő azonban nem tudta megállítani csapata mélyrepülését, amely előző három bajnokiját elveszítette: 1-0-ra a listavezető Farul, 2-1-re a bajnoki címvédő Kolozsvári CFR és 1-0-ra a tavalyi ezüstérmes FCSB ellen. És a nehéz sorozat folytatódott a CSU Craiova ellen, a mérkőzésen ugyanis a Román Kupa legutóbbi két győztese csapott össze. És szintén folytatódott az a tendencia, amit a FCSB ellen már láthattunk: a Sepsi hiába dolgozza ki gólszerzési lehetőségeit, az ellenfél igazi helyzet nélkül elviszi a pontokat.

Hiába birtokolta ugyanis 55%-ban a labdát a Sepsi és hiába volt 11 kapu felé tartó és 2 kaput találó lövése, ha az ellenfélnek két kapu felé tartó és ugyanannyi kaput találó lövés elegendő volt a találkozó egyetlen góljának megszerzéséhez. Amely az 58. percben született, amikor Bogdan Vatajelu jó 18 méterről kilőtte Niczuly Roland kapujának hosszú felső sarkát. És ezzel gyakorlatilag felsoroltuk a craiovaiak összes veszélyes akcióját.

A másik oldalon ezzel szemben Giedrius Arlauskis kétszer is hatalmas bravúrral védte korábbi CFR-es csapattársa, Mario Rondon lövéseit, a venezuelai harmadik lövésénél aztán már a litván is verve volt, de a labda centikkel elkerülte a kaput.

Az igazi dráma azonban csak ezután következett!

A 67. percben pályára lépő Varga Roland a 89. percben öt méterről a felső lécre fejelte a labdát, majd a 92. percben Annas Achachbar lövése után csattant a kapufán a laszti. Ezt követően mondta a mérkőzést közvetítő Orange Sport kommentátora, hogy „El van átkozva a Sepsi, rendesen sajnálom Cristiano Bergodi edzőt”!

De hogy a végén egy jó hírrel is szolgáljunk a Sepsi szurkolóinak: miután kedvenceik sorra vették őket, elfogytak végre a román labdarúgás nagyágyúi, így a következő fordulóban az amúgy kellemetlen Arges lesz az ellenfél…

fotó: www.facebook.com/osksepsi