Erdély

Újabb rangadót húzott be Gyergyói HK


Szenvedett a Sportklub és a Brassó.

Mindhárom erdélyi csapat jégre lépett ezúttal a jégkorong Erste Ligában,. A Gyergyói HK és a Csíkszeredai Sportklub folytatta győzelmi sorozatát, míg a Brassó megint elbukott.

A GYHK hokisai a listavezető BJAHC vendégei voltak Káposztásmegyeren. A listavezető kezdett aktívabban, de mégis a GYHK találat be Fejes révén. A játék képe nem változott a folytatásra. Próbálkozott a BJAHC, – gólt is szereztek, ám a videóbíró érvénytelenítette –, ám a piros-fehérek állták a sarat. A második felvonás egy gyors gólváltással indult. Előbb egyenlített a hazai csapat, majd Haaranen hamar visszavette a vezetést. A jégen többé kevésbé a vendégek akarata érvényesült és ez újabb két gólt eredményezett. A záró 20 perc elején visszajött a meccsbe a hazai csapat, feljöttek mínusz kettőre, de Haaraenen előnyös gólja eldöntötte a három pont sorsát.

A Sportklub az utolsó helyezett, ám igencsak veszélyes FEHA19 otthonába látogatott. A fehérvári csikó csapat meglepte a fásultan és tompán hokizó vendégeket és előnnyel mehettek az első szünetre. A második harmadban összekapta magát Hozó Levente csapata és átvették a vezetést. A döntő harmadban felváltva potyogtak a gólok 2-2 mindkét oldalon, hogy ez végül csíki győzelmet eredményezzen. A látottak alapján jól jött a kék-fehéreknek a szünnap.

A Brassói Corona a Miskolcon elszenvedett vereséget követően Debrecenben folytatta szereplését. Akárcsak a DVTK ellen, ezúttal is a helyi kapusok voltak a főszereplők, vagyis Hetényi. Utóbbi ezúttal is nagy napot fogott ki, hiszen Hetényi 61 (!) lövést hárított. A Corona támadógépezetes igencsak akadozik, hiszen az elmúlt három meccsen 14 gólt kaptak és csak 1 alkalommal találtak be.

Erste Liga, eredmények
FEHA19 – Csíkszeredai Sportklub 3–4 (1–0, 0–2, 2–2)
Gólszerzők: Mingazov (20., 42.), Fekete (46.), illetve Reisz (23.), Szkacskov (38., 44.), Rokaly Sz. (49.).

Debreceni DEAC – Brassói Corona 4–1 (3–0, 0–1, 1–0)
Gólszerzők: Zalamaj (3.), Spirko (5., 60.), Novotny (19.), illetve Gliga (28.).

BJAHC – Gyergyói HK 2–5 (0–1, 1–3, 1–1)
Gólszerzők: Galoha (21.), Culigin (45.), illetve Fejes (3.), Haaranen (21., 57.), Vincze P. (31.), Orbán (38.).

Fotó: ersteliga.hu