Erdély

Igazságos döntetlen Jászvásáron


Mindkét oldalra eldőlhetett volna a győzelem.

Kitűnő labdarúgó időben és a két csapatot támogató szurkolóknak köszönhetően remek hangulatban kezdődhetett az FK Csíkszereda második ligás labdarúgó csapatának jászvásári fellépése. A legelszántabb csíkszeredai drukkerek autóbusszal tették meg a Csíkszereda és Jászvásár közötti mintegy 270 kilométeres távolságot. A Lokálpatrióták hangos biztatással érkeztek meg az impozáns Emil Alexandrescu Stadionba. Szükség is volt a támogatásra, az FK számára ugyanis a bajnoki táblázaton csupán gólaránnyal a csíkiak mögé szoruló, otthonában 100 százalékos Jászvásár legyőzése nem ígérkezett könnyű feladatnak.

Jól kezdtek a piros-feketék, a 20. percig két komolyabb vendéghelyzetet is feljegyezhettünk. A 14. percben Pârvulescu végzett el jobb oldali szabadrúgást az alapvonal közeléből. A beadott labdát Veres Szilárd vette át jól, majd félfordulatból mintegy 5-6 méterről mellé lőtt. Négy egységgel később Gál-Andrezly adott be a 16-os jobb sarkától, Jelena Richárd pedig 11 méterről mellé fejelt. Ezután a hazaiak is megmutatták, miért állnak előkelő helyen a tabellán. A 20. perc végén Dumitru 22 méterről kissé balról jobb lábbal célozta meg a bal felső sarkot, Gyenge repült és remekül fogta a labdát. A 24. percben Roman távolról, 26-27 méterről próbálkozott középről, Gyenge előre vetődve ölelte magához a játékszert.

Az első fél óra végéhez közeledve az addigi legnagyobb vendég lehetőség maradt ki. Kovács Lóránt adott be remekül a jobb oldalról, Sándor Raul középről 7 méterről fejelt a kapu fölé. A 35. minutumban Dumitru 18 méterről szánta el magát lövésre, Gyenge rendkívül látványos vetődéssel hárított a jobb felső saroknál. A 38. percben Kovács Lóránt ugorhatott volna ki egyedül középen, de nem jól vette át a labdát a 16-os vonalánál. Négy perc elteltével Panos kapásból nagy bombát eresztett meg 22-23 méterről, de pontatlan volt, elszállt a labda a bal felső sarok mellett.

Hlistei középtávoli középről leadott lövése vezette fel a második félidőt, a labda a jobb alsó sarok mellett suhant el. Egyértelműen átvette az irányítást a Politehnica, sokat birtokolták a labdát a vendéglátók, igaz, helyzetekben nem mutatkozott meg a fölény a játékrész első negyed órájában. A 65. percben Gyenge hárította Roman életerős lövését, az oldalra ütött labdát Harrison tette vissza kapura, végül szögletre hárított a csíki védelem.

Csapdosóvá vált a játék a mérkőzés hajrájához közeledve, kevésbé láthattunk szép játékot. Negyed órával a lefújás előtt Jelena Richárd az addigi legnagyobb csíki helyzetet hagyta ki. A pécsi születésű támadó Bujdosó Szilárd átadásával tört be a hazai 16-oson belülre, ám nem tudta átemelni a labdát Jankovon. A kipattanó Bujdosó elé került, aki fölé-mellé vágta a játékszert. Egy perc elteltével szép FK akció végén Marvin Schieb nem tudott közelről a hálóba találni. A megítélt szöglet után Kelemen Dávid fejese csattant a felső lécen. Közel voltak az FK-sok a vezetés megszerzéséhez.

Megnyomta az utolsó perceket a Jászvásár, Gyenge avatkozott be jól a 85. percben, majd több átlövés is érkezett a hazaiaktól. Ám az irányzékkal rendre probléma volt, az FK pedig már nem tudott igazán támadást építeni a hajrában. Összességében igazságos döntetlen született a mérkőzésen. Folytatás hazai pályán a Dinamo ellen.

Labdarúgó Liga 2., alapszakasz, 12. forduló
Jászvásári Politehnica – FK Csíkszereda 0–0 (0–0)

Fotó: fkcsikszereda.ro