Erdély

Fradi: meghívó a GYHK-nak és a Sportklubnak


Törlesztenek.

Mint megírtuk a Ferencváros-Telekom – Gyergyói HK jégkorong Erste Liga rangadóra mintegy 50 fő vendégdrukker nem tudott belépni érvényes jeggyel sem, miután a rendező klub biztonsági őrei arra hivatkozva, hogy erdélyi születésűek nem engedték be. Hasonló módon járt a Csíkszeredai Sportklub magyar válogatott játékosa Reisz Áron is.

Az esettel kapcsolatban a GYHK azonnal választ várt a Magyar Jégkorong Szövetségtől és az Erste Liga vezetőségétől.

A Ferencváros pedig igyekezett tiszta vizet önteni a pohárba és meghívta a két erdélyi csapatot az Újpest elleni rangadójukra.

„A Ferencvárosi Torna Club, ahogy eddig is, úgy ezután is mindent megtesz a magyar jégkorong fejlődéséért, előre lépéséért, népszerűsítésért mind a határokon belül, mind a határokon túl. A 94 éves múltra visszatekintő szakosztály generációk óta meghatározó tagja a magyar jégkorongcsaládnak, 29 címével rekordbajnok hazai jégen.

A klub belső vizsgálata megállapította, hogy jégkorong szakosztálya hibát követett el, amikor sem a mérkőzés szervezésekor, sem a mérkőzés időpontjában nem adott egyértelmű tájékoztatást arról, hogy a 2022. október 26-án, a Tüskecsarnokban rendezett FTC-Telekom - Gyergyói Hoki Klub Erste Liga-mérkőzésen a vendégszurkolók esetében milyen szabályok szerint jár el. A Ferencvárosi Torna Club a hiányos tájékoztatásért és a szurkolók kezelése során felmerült problémákért elnézést kér.  A szükséges intézkedéseket meg fogja tenni a szakosztály.

A magyar jégkorong érdeke mindig és mindenkor a teljes összefogás és az egymásba kapaszkodás. A sportág csak úgy lehet sikeres, ha a jégen is a teljes nemzetegységet képviseli, határon innen és határon túl is egymásért kell harcolnia mindenkinek.

A Ferencvárosi Torna Club ezért az összefogás jegyében meghívja soron következő, október 29-iki, szombati bajnoki mérkőzésére, az Újpest elleni Derbire a Gyergyói Hoki Klub és a Csíkszeredai Sport Klub vezetőit és játékosait.

A klub ugyanakkor kárpótolja mindazon szurkolókat, akik a pontatlan tájékoztatás miatt nem jutottak be a szerdai mérkőzésre. Megkérjük azokat, akik érvényes jeggyel rendelkeztek, de nem engedték be őket az FTC-Telekom-Gyergyói Hoki Klub mérkőzésre, belépőjük csatolásával jelentkezzenek a jegkorong@fradi.hu e-mail címen. Klubunk visszafizeti az érintett szurkolók számára a jegy teljes árát.” – olvasható a közleményben.

A Ferencváros – Újpest rangadót a hazaiak nyerték 3–2 arányban és a meghívót a GYHK öt fős társasága fogadta el.

Fotó: fradi.hu