Erdély

Nem bírta a hajrákat az U-BT, kikapott Litvániában a Kolozsvár


Harmadik vereségét szenvedte el az EuroKupában Kuti Nándor csapata négy forduló alatt.

Ugyan végig meccsben volt, hét perccel a vége előtt még vezetett, mégis kikapott Litvániában 89-84-re a Kolozsvári U-BT csapata a 7bet Lietkabelis Panevezys együttesétől a férfi kosárlabda EuroKupa 4. fordulójában. Ez volt a „kincses város” csapatának harmadik veresége a sorozatban.

Jól kezdett a Kuti Nándorral a kezdő ötösben felálló U-BT, amely szinte végig vezetett, mégis 19-18-ra elveszítette az első negyedet Lipkevicius Vytens utolsó pillanatokban szerzett három pontos dobásának köszönhetően. A második játékrészben megismétlődött az elsőben látott forgatókönyv: a végül 22 ponttal záró Leonardo Meindl kosarával a Kolozsvár azonnal fordított, mi több, már 29-21-re is vezetett – az utolsó 17 másodpercben mégis fordított a Panevezys, amely 39-36-os előnnyel vonulhatott pihenőre.

A harmadik negyed az eddigieknél is kiegyenlítettebb csatát hozott, felváltva vezettek a csapatok, az utolsó tíz percre mégis a hazaiak fordulhattak 64-59-es előnnyel. Az utolsó játékrészben már csak egyszer vezettek az erdélyiek: hét perccel a vége előtt Kuti Nándor hármasának köszönhetően 69-68-ra. A litvánok azonban azonnal visszaszerezték az előnyt, sőt, el is léptek 78-69-re, ami meg is pecsételte a mérkőzés sorsát.

Kuti Nándor (fotó, a háttérben fehérben) 22 percet töltött a pályán, ezalatt 3 pontot szerzett. A kolozsváriak legeredményesebb játékosa az olasz Meindl volt 22 ponttal, a mérkőzés legeredményesebbje viszont a 24 pontos Jamel Morris lett.

Harmadik vereségének köszönhetően az U-BT visszaesett az utolsó előtti, 9. helyre. A következő fordulóban, november 23-án az olasz Germani Brescia látogat Kolozsvárra.

fotók: www.facebook.com/bclietkabelis