Erdély

Hamarosan véget érhet az „örökös albérlet” az erdélyiek számára


Márciusban kellett volna elkészülnie, de még idén felavatnák.

Találós kérdés: melyik az a román labdarúgó csapat, amely negyedik szezonját futja az első osztályban, de eddig szinte egyáltalán nem játszhatott hazai pályán? A válasz természetesen a Hermannstadt. A nagyszebeniek hányattatott sorsa azonban hamarosan megváltozhat, a jelek szerint már idén beköltözhetnek újjáépített stadionjukba.

A Hermannstadt 2018-ban jelent meg a román labdarúgás élvonalában és rögtön albérletben debütált Marosvásárhelyen. Ugyan a bennmaradás számára létfontosságú utolsó négy bajnokiját hazai pályán játszhatta, a következő három évben is idegenben volt kénytelen lejátszani „hazai” meccseit, leggyakrabban a Nagyszebentől 55 kilométerre fekvő Medgyesen. Ahol – a sors fintorának és a romániai focirealitásnak köszönhetően – ráadásul tavasszal főbérlővé lépett elő, miután a Gaz Metan csődbe ment.

A jelek szerint azonban hamarosan véget érhet a gárda száműzetése, elkészült ugyanis a Hermannstadt 12.363 néző befogadására kész új stadionja. Amelynek építése 2020 szeptemberében kezdődött és eredetileg 2022 márciusában kellett volna elkészülnie. A beruházás 28,5 millió euróba kerül – 4 millióval többe, mint azt eredetileg tervezték…

A létesítményben helyet kap egy atlétikai és egy ökölvívóterem is. Az elképzelések szerint a november 30-án esedékes, Kolozsvári CFR elleni erdélyi rangadót már az új stadionban rendezhetik meg, írja a gsp.ro oldal.

fotó: gsp.ro