Erdély

Sepsi-SIC: fölényes győzelem Belgiumban, közel a továbbjutás


Zoran Mikes tanítványai 19 pontos előnyt harcoltak ki az Európa Kupa rájátszásának első mérkőzésén.

Fél lábbal már továbbjutott a női kosárlabda Európa Kupa rájátszásából a Sepsi-SIC együttese, miután csütörtök este 93-74 arányú győzelmet aratott a belga Basket Namur Capitale otthonában. A visszavágót egy hét múlva rendezik Sepsiszentgyörgyön.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban, de a lendületük csak két és fél percig tartott. Ekkor 13-10-es belga vezetésnél Boriszlava Hrisztova (fotón) triplájával a háromszékiek egyenlítettek, majd 18-13-ra el is húztak – és többé nem is adták ki a kezükből a vezetést. Fölényüket remekül mutatja, hogy az összes negyedet megnyerték: az elsőt 31-22-re, a másodikat 24-21-re, a harmadikat 17-12-re, a negyediket pedig 21-19-re.

A nagyszünet után csökkent tehát valamelyest a Sepsi fölénye, de a székelyföldi gárda győzelme egy pillanatig sem volt kérdéses, csak annak aránya. Végül a 29 pontig jutó Khadijiah Cave (fotón, a háttérben) és a 21 pontos Hrisztova vezetésével 19 pontos előnyt szerzett a zöld-fehér gárda, a január 12-én a Sepsi Arénában sorra kerülő visszavágó így már csak formalitásnak tűnik.

fotó: www.fiba.basketball/eurocupwomen