Erdély

Görögországba adta el fiatal játékosát a CFR


Távozott a gólkirály, gólképtelen csatár érkezett a helyére.

Ugyan Emmanuel Yeboah már kész tényként kezelt eligazolása végül elmaradt, a Kolozsvári CFR mégis eladta egyik fiatal színes bőrű játékosát: Japhet Emmanuel Muanza a görög másodosztályú Apollon Szmirniszhez szerződött.

A 2001-ben a belgiumi Antwerpenben született középső védőt a kolozsváriak legfanatikusabb szurkolóin kívül kevesen ismerték, mivel a nyári érkezése óta, miután lejárt a szerződése a Royal Antwerpen ificsapatánál, a Young Redsnél, csak a III. osztályban játszott a CFR második csapatában. A felnőttek között egyszer került a meccskeretbe, méghozzá a városi rivális Universitatea elleni Román Kupa mérkőzésen.

A mértékadó transfermarkt.de értesülései szerint az Apollon 25.000 eurót fizetett Muanza játékjogáért. A Szmirnisz két ponttal áll a listavezető Kifisziasz mögött a második osztály déli csoportjában, célja, pedig hogy visszajusson az élvonalba, ahonnan tavaly utolsóként búcsúzott – többek között az Európa-bajnok, de már 40 éves Bruno Alvesszel és a szintén portugál, egykor a Benficát és a Valenciát is megjárt Bruno Fernandesszel a soraiban.

A címvédő egy érkezőt is bejelentett az egykori horvát utánpótlás-válogatott Anton Maglica személyében. A 31 éves középcsatár a ciprusi APOEL Nikosiát hagyta el a kolozsváriak kedvéért, de korábban játszott a horvát Eszék és a Hajduk Split, a ciprusi Apollon Limasszol, a kínai GZ Hengheng és a török Kayserispor csapataiban. Az ősszel 10 ciprusi bajnokin egyetlen gólt sem lőtt…

Hivatalosan is távozott viszont a nyáron a Farultól 300.000 euróért igazolt, majd néhány hét után jégre tett Jefte Bentancor. A 2021 legjobb romániai légiósának választott spanyol csatár már az ősszel aláírt a ciprusi Pafoszhoz, ám a szigetországiak nem tudták már időben beiktatni a papírjait, így Jefte augusztus 31. óta nem lépett pályára. A CFR-ben 15 meccsen 3 gólt lőtt, a Pafos pedig 350.000 eurót fizetett azért, hogy nyárig kölcsönvegye.

Nem megy viszont – legalábbis egyelőre – a Slavia Prágába Emmauel Yeboah! A CFR hivatalos közleményben jelentette be, hogy a csehek mondvacsinált térdproblémákra hivatkozva elálltak a végleges leigazolásától és csak kölcsön vitték volna a 19 éves ghánait. Ezt viszont a kolozsváriak nem fogadtál el, pedig korábban már mindenben megegyeztek a Slaviával.

fotók: www.facebook.com/cfr1907