Erdély

Az NB I-ből (is) erősített a Kolozsvári CFR


A címvédő kerete lassan gigantikusra dagad, a következő hetekben várhatóan többen is távoznak majd.

A horvát Anton Maglica leigazolása után megvan a második, a harmadik és a negyedik számú új érkező is a Kolozsvári CFR labdarúgócsapatánál Bogdan Tiru, Andrei Peteleu és a koszovói Ermal Krasniqi után.

A 28 éves Bogdan Tiru a hatodik középső védő a keretben és a lengyel Jagellonia együttesétől érkezik 250.000 euró fejében. A lengyelek 2020-ban még 600.000 eurót fizettek a játékjogáért a Viitorul együttesének, amelynek színeiben minden létező trófeát megnyert Romániában. Ebben a szezonban 15, összesen pedig 80 mérkőzésen lépett pályára Jagellonia színeiben, a Szuperligában pedig 131 mérkőzésen játszott.

Szintén nem volt hiányposzt, legalábbis a létszámot tekintve, a jobb oldali védőé, ahol Cristian Manea 30, a német Christopher Braun pedig 27 mérkőzést játszott ebben a szezonban, a 142 olasz élvonalbeli meccsel, na meg tavaly ilyenkor megnyert Afrika-bajnoki címmel a nyáron érkező szenegáli Ibrahim Mbaye pedig egyet sem. Utóbbi távozott, érkezett helyére Andrei Peteleu a Kisvárdától.

"Távozott csapatunk soraiból Ionut-Andrei Peteleu. A 30 éves román szélső hátvéd 2021 nyarán érkezett Kisvárdára, az azóta eltelt másfél évben 28 NB I-es bajnoki mérkőzésen 2048 percet töltött a pályán, részese lehetett a történelmi bajnoki ezüstérem megszerzésének, és szerephez jutott a kisvárdai labdarúgás első nemzetközi mérkőzésén, a kazahsztáni Almatiban játszott Európa-konferencialiga-összecsapáson...Peteleu szerződéséből még fél év volt hátra, így a mostani átigazolási időszak nyújtotta az utolsó esélyt arra, hogy játékjogát értékesítsük", olvasható a Kisvárda honlapján.

A 30 éves játékos 2016 és 2020 között már 62 meccsen viselte a CFR mezét és nyert két bajnoki címet, majd bajnok volt Moldovában is a Sheriffel. Kisvárdán 2021 óta 31 bajnokin játszott, ebben a szezonban kilencszer.

A negyedik téli érkező Ermal Krasniqi, a 24 éves bal szélsőre, aki középen és jobb oldalon is bevethető, a Ballkani elleni Európai Konferencialiga mérkőzéseken figyeltek fel a kolozsváriak. Olyannyira, hogy 400.000 eurót sem sajnáltak érte. Krasniqi mérlege ebben a szezonban 30 meccsen 11 gól és 7 gólpassz.

Az újonnan érkezőkkel a CFR keretének létszáma 34 főre nőtt, ami vélhetően azt is jelenti, hogy a következő időszakban többen is távozni kényszerülnek majd.

fotók: kisvardafc.hu / www.facebook.com/cfr1907/