Erdély

A városi riválistól erősített a kolozsvári klub


A fiatal támadó a szezon végéig kölcsönben került a Szamos túlpartjára.

Meglepő igazolást jelentett be a szerdai nap folyamán a román labdarúgó élvonalban szereplő két kolozsvári egyesület: a bennmaradásért küzdő Universitatea a szezon végéig kölcsönvette a CFR fiatal csatárát. Az átigazolás nem csak azért keltett meglepetést, mert az „egyetemisták” az ősi rivális soraiból erősítettek, hanem elsősorban azért, mert a szóban forgó játékos Zé Gomes.

Márpedig a 23 éves támadó enyhén szólva sem volt még csak perember sem a Fellegvárban, hiszen nyári érkezése óta mindössze két Román Kupa-meccsen lépett pályára: előbb pont az U ellen játszott 87 percet, majd az Újszentes ellen 61 percet – ezen a találkozón egy gólpasszt is kiosztott.

José Gomes Bissau-Guinea fővárosában, Bissauban született, de a világhírű portugál Benfica neveltje és sokszoros portugál utánpótlás-válogatott, amelynek színeiben 2017-ben megfordult az U17-es Európa-bajnokságon is.

A Benfica felnőttcsapatában viszont csak 5 alkalommal szerepelt. Ezt követően 2 meccsen játszott a portugál Portimonense, 14 találkozón a lengyel Lechnia Gdansk (2 gól) és 34 meccsen a bolgár Cserno More (5 gól) csapataiban, majd nyáron a sokadosztályú olasz Seregno gárdájától került Kolozsvárra.

Zé Gomes az Universitatea ötödik téli szerzeménye Andrei Miron (Hapoel Haifa), Dorinel Oancea, Razvan Trif (egyaránt Mioveni) és Ianos Stoica (FCSB) után.

fotó: www.facebook.com/FCUCluj