Erdély

Drámai vereséget szenvedett a Nagyvárad Cipruson


Tizenöt másodperccel a vége előtt veszítette el a meccset az erdélyi csapat.

Némileg meglepő vereséget szenvedett szerda délután a férfi kosárlabda FIBA Európa Kupa L csoportjának 3. fordulójában a Nagyváradi VSK együttese, amely 77-75-re (25-23, 20-16, 20-21, 13-15) alulmaradt a ciprusi Keravnos BC otthonában.

A szigetországi csapat az első két fordulóban kikapott a lengyel Anwil Wloclawektől és a német Brose Bambergtől, míg az erdélyiek még az első játéknapon meglepetésre nyerni tudtak Bajorországban.

Akárcsak az egész találkozó, így az első negyed is kiegyenlített játékot hozott. A Nagyvárad 9-7-re még vezetett, ezt követően viszont fordított a Keravnos, majd az erdélyiek 23-23-nál tudtak csak egalizálni. Az első játékrészt mégis 25-23-ra a hazaiak nyerték.

A második negyedben némi fölényt harcoltak ki a ciprusiak, végig vezettek, de előnyük 6-7 pontnál soha nem volt nagyobb, a nagyszünetre így 45-39-es fórral vonulhattak.

A pihenő után kezdett magára találni a Nagyvárad, 49-49-nél ismét egyenlített, sőt, 52-51-re vezetett is. Ezt követően fej-fej mellett haladt a két csapat, a játékrész végére pedig 65-60-as hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

A kevés pontot hozó utolsó játékrészben az erdélyiek egyre faragtak hátrányukból, aminek eredményeképpen 75-75-re egyenlítettek. Tizenöt másodperccel a rendes játékidő vége előtt azonban Deonde Burns két pontos kísérlete utat talált a kosárba, erre pedig már nem tudott válaszolni a Nagyvárad, így a Keravnos megszerezte első győzelmét a csoportban. Az erdélyiek számára viszont ez volt a második vereség az L jelű kvartettben.

A vendégek legeredményesebb játékosa a 28 pontig jutó Erick Neal volt, a vereség egyik oka pedig talán az lehet, hogy a 18 pontos Kris Richardon kívül senki sem érte el a 10 pontot a nagyváradiak közül.

A következő, 4. fordulóban, január 25-én a Brose Bamberg látogat majd Nagyváradra.

fotó: www.fiba.basketball