Erdély

Tönkreverte belga ellenfelét a Sepsi, ismert a nyolcaddöntőbeli ellenfele


A belgák egyedül a harmadik negyedben tudták tartani valamelyest a lépést.

Kettős győzelemmel jutott be a női kosárlabda Eurokupa nyolcaddöntőjébe a Sepsi SIC, miután csütörtök este az idegenbeli 93-74 arányú diadalnál is fölényesebb, 90-44-es győzelmet aratott a Basket Namur Capitale fölött, aminek köszönhetően összesítettben 183-118-ra múlta fölül belga ellenfelét.

A Sepsi Arénában gyakorlatilag egyetlen csapat volt a pályán, a lelátókon pedig fergeteges volt a hangulat! A hazai zöld-fehérek már a 27-7-re megnyert első negyedben világossá tették, komoly tudásbeli különbség van a két együttes között. A második játékrész is hatalmas hazai fölényt hozott, a 20-10-re megnyert negyed pedig azt jelentette, hogy a szünetben egészen hihetetlen módon 47-17-re vezetett a Sepsi.

A harmadik negyedben aztán valamelyest összeszedte magát a Namur, ezt a játékrészt ugyanis „csak” 25-19-re húzták be a szentgyörgyiek, hogy aztán az utolsó tíz percben 18-8-as eredményt produkáljanak, beállítva ezzel a 90-44-es végeredményt.

A Sepsi sikeréből Bethy Mununga 22, Khadijah Cave pedig 18 góllal vette ki a részét. Orbán Nikolett 12 perc alatt 2 ponttal segítette csapatán, Gereben Lívia viszont 18,36 perc alatt nem tudott kosárba találni. Érdekesség, hogy a másik oldalon Aalyah Wilson volt a legeredményesebb játékos a maga 9 pontjával…

Az Eurokupa nyolcaddöntőjében a francia LDLC ASVEL Feminine lesz a Sepsi ellenfele. Az első mérkőzést január 26-án rendezik Lyonban, a visszavágót pedig február 1-én Sepsiszentgyörgyön.