Erdély

Újabb világbajnokságon vehet részt a partiumi játékvezető


Remélhetőleg februárban több szerencséje lesz, mint novemberben-decemberben volt.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közzétette annak a hat játékvezetőnek a nevét, akik részt vehetnek a februárban soron következő klub-világbajnokságon, a szerencsések között pedig ott található Kovács István is. A nagykárolyi sípmester ezzel újabb nagy nemzetközi tornán mutathatja meg magát a decemberben véget ért világbajnokság után.

Igaz, Katarban egyetlen mérkőzést sem vezethetett, mindössze negyedik számú játékvezető volt 8 találkozón is. A február 1-11. között Marokkóban sorra kerülő tornára a 38 éves Kovács mellett mindössze egy európai bírót delegált a FIFA az angol Anthony Taylor személyében.

A klub-világbajnokság február 1-én az afrikai Bajnokok Ligája ezüstérmese, az egyiptomi Al Ahly és az Óceánia-bajnok új-zélandi Auckland City összecsapásával kezdődik. A tornán részt vesz Európa bajnok, a BL-címvédő spanyol Real Madrid, a dél-amerikai Libertadores-kupa győztese, a brazil Flamengo, Ázsia bajnoka, a szaúd-arábiai al-Hilal, Afrika bajnoka, a házigazda marokkói Wydad Casablanca, valamint az észak-és közép amerikai zóna győztese, az amerikai Seattle Sounders, amely 16 éves mexikói uralmat megtörve hódította el a térség Bajnokok Ligájának trófeáját.

fotó: frf.ro