Erdély

Rangadót nyert a Sportklub


Legyőzték a közvetlen rivális Ferencvárost.

Utolsó méterekhez érkezett a jégkorong Erste Liga alapszakasza és három csapat a Csíkszeredai Sportklub, a Debreceni DEAC, valamint a Ferencváros-Telekom nagy harcot vív az egyenes ági rájátszásba való jutásért.

A csíkiak ráadásul mindkét közvetlen riválisukat hazai pályán fogadhatták. Elsőként a Ferencváros érkezett. A felek kiegyensúlyozott meccset vívtak, ahol a kék-fehérek az első két harmadban egy-egy gólt szereztek. A Ferencváros viszont nem adta fel és a záró felvonásban Kulmala hátrányos góljával visszajöttek a meccsbe. Alig másfél percre rá Péter azonban visszaállította a kétgólos különbséget. Jöhetett a hajrá, ahol a vendégek előbb szépítettek, majd a kapuslehozatallal próbálkoztak, ám ez visszafelé sült el és Milan bebiztosította a csíki győzelmet.

A listavezető Gyergyói HK-nak nincs problémája a rájátszásba jutásért. Elsőként az egész szezonban hektikus játékot mutató Újpest érkezett. A meccs egy gólt hozott. Az leső harmad végén Bodó volt eredményes.

Brassóban izgalmas meccset játszott a Corona és a Debreceni DEAC. A vendégek a 25. percben még három góllal vezettek, ám a Corona nagyszerű hajrát futott és végül háromgólos győzelmet arattak.

Eredmények
Brassói Corona – Debreceni DEAC 6–3 (0–1, 3–2, 3–0)
Gól: Domingue (32.), VanWormer (34., 51.), Schaber (39.), Sills (43.), Valchar (57.), illetve Mihalik A. (6.), Sándor (23.), Molnár D. (25.).

Csíkszeredai Sportklub – Ferencváros-Telekom 4–2 (1–0, 1–0, 2–2)
Gól: Részegh T. (7.), Vesely (22.), Péter B. (47.), Milan (60.), illetve Kulmala (46.), Tóth A. (57.).

Gyergyói HK – Újpest 1–0 (1–0, 0–0, 0–0)
Gól: Bodó (20.).