Erdély

Felkészülési tornára utazik a romániai válogatott


Első ízben a vébé után.

A botrányokkal teletűzdelt tavalyi ljubljanai Divízió I/A csoportos jégkorong világbajnokság óta nem lépett jégre a romániai felnőtt férfi válogatott. Ez a „rossz” sorozat most megtörik és a válogatott február 10-12. között Nagy-Britanniába utazik, ahol három felkészülési mérkőzés vár rájuk. A Coventryben sorra kerülő összecsapások sorát Lengyelországgal kezdik, majd Japánnal folytatják és végül Nagy-Britanniával zárják.

A keret összetétele nem ismert. A jelenleg napvilágot látott információk alapján a válogatott szövetségi kapitánya a szlovák Julius Pénzes maradt. Ugyanakkor az is ismert, hogy a Galaci VSK-tól Mircea Constantin, valamint Vitlaij Kiricsenko kapott behívót. A csapatból behívott kerettagok nevei nem ismertek egyelőre és a Román Jégkorong Szövetség sem tett közzé még semmit a tornával kapcsolatosan.

Ugyanezen időszakban a világelitbe frissen feljutott magyar válogatott is nemzetközi tornán szerepel Olaszországban. A magyarok a házigazda olaszok mellett Szlovéniával, valamint Dél-Koreával találkoznak.