Erdély

Kevés volt a hajrá, elsüllyed Velencében a Kolozsvár


Újabb vereségével az U-BT visszacsúszott az utolsó előtti, kieső helyre.

A második félidőben nyújtott teljesítményével izgalmassá tudta tenni velencei mérkőzését a Kolozsvári U-BT csapata a férfi kosárlabda Eurokupa 12. fordulójában, de ez kevés volt: a nagyszünet előtti fölényének köszönhetően az Umana Reyer Venezia 95-90-re nyerni tudott.

Lehengerlően kezdték a mérkőzést az olaszok, akik pillanatok alatt elhúztak 21-10-re, az első negyedet pedig megnyerték 25-17-re. A rövidke pihenő után folytatódott az hazaiak erődemonstrációja, 37-21-re, majd 42-26-ra is vezettek, az első félidő pedig 49-38-as velencei előnnyel ért véget.

A második negyed vége már felvillantott abból valamit, ami a harmadik játékrészben következett: a kolozsváriak felzárkózása. Az U-BT magasabb fokozatra kapcsolt, aminek következtében 54-41-ről feljött 62-60-ra, majd az olasz Leonardo Meindl triplájával 67-67-re egyenlíteni is tudtak a vendégek. Andrea de Nicolao két büntetőjével azonban a Velence zárta előnnyel - 69-67 – a játékrészt.

Meindl azonban feltartóztathatatlan volt ezekben a játékpercekben, két büntetőjével pedig az U-BT 72-71-re átvette a vezetést. Először a mérkőzés során. És utoljára is, mivel Marco Spissu három büntetővel azonnal fordított. Valamivel kevesebb, mint 3 perccel a vége előtt Andrija Sztipanovics még 80-80 egyenlíteni tudott, majd 20 másodperccel a vége előtt Patrick Richard duplájával 93-90-re hozta fel a Kolozsvárt. Jayson Granger két büntetőjére viszont már nem volt idő válaszolni, így a Venezia 95-90-re nyert.

Kuti Nándor ezúttal nem lépett pályára az U-BT-ben, amelynek színeiben egészen szokatlan módon hat játékos is legalább 10 pontot dobott: Andrija Sztipanovics és Leonardo Meindl 15, Shephard Kasey 13 és Stefan Bircsevics 13, Patrick Richard 12, Emanuel Cate pedig 10 egységig jutott.

Nyolcadik vereségével a Kolozsvár visszaesett az utolsó előtti, kiesést jelentő kilencedik helyre. Legközelebb, január 31-én a 8. helyezett litván Lietkabelis Panavezys ellen javíthat Kolozsváron.

fotó: https://www.facebook.com/ReyerVenezia