Erdély

Aradon keresi az áttörést a Csíkszereda U-válogatott tehetsége


Bálint László jelentősen növelte lehetőségeit a fiatalszabály terén.

Két fiatal tehetséggel bővült az UTA Arad labdarúgócsapatának kerete: Salvatore Marrone az FK Csíkszeredától érkezett kölcsönbe, míg a nála is fiatalabb Patrick Pascalau gyakorlatilag visszatért nevelőegyesületéhez.

A 21 éves Salvatore Marrone Németországban született olasz apa és román anya gyerekeként. A sportág alapjait többek között a Karlsruhe, a Stuttgart és a Nürnberg akadémiáin tanulta, majd Romániában a FCSB, az Academica Clinceni és a Dunarea Calarasi utánpótlásában is megfordult. A román utánpótlás-válogatottakban is bemutatkozó jobb oldali középpályás 2020 januárban került Csíkszeredára, ahol a második osztályban szereplő felnőtt csapatban 42 meccsen játszott, ezeken 5 gólt szerezve. Mindezt úgy, hogy egy súlyos térdsérülés miatt egy évet ki kellett hagynia.

Marrone az őszt az élvonalbeli Voluntari-ban töltötte, ott azonban alig 4 meccsen kapott bizonyítási lehetőséget.

Pascalau még csak 17 éves, ennek ellenére az ősszel 2 gólt is lőtt a második osztályban, az Újszentes színeiben, továbbá kiharcolt két büntetőt, meggyőzve nevelőegyesületét, hogy érdemes visszaigazolnia a fiatal csatárreménységet.

Tekintve, hogy a Szuperligában minden csapat kénytelen legalább egy olyan játékost pályán tudni a mérkőzés minden percében, aki koránál fogva pályára léphetne az U21-es válogatottban, Bálint László vezetőedző opciói jelentősen megnövekedtek a két fiatal leigazolásával. Ugyan Damian Isac és Raul Steau sérült, de Marronén és Pascalaun kívül Rares Pop, Haralambie Mociu és Marco Bota is eleget tesz ennek a kritériumnak.

fotó: https://www.facebook.com/salvatore.marrone.520