Erdély

Csak egy pontot értek a szépségdíjas kolozsvári gólok - Videóval


Nem született gól az erdélyi kiesési rangadón, nagy harc lesz a bennmaradásért.

Nem kezdték túl jól a 2023-as évet a román SzuperLiga erdélyi csapatai és a formájuk a 26. fordulóban sem javult túl sokat: a Kolozsvári Universitatea hiába szerzett két szemkápráztató gólt, két gólos előnyből is csak 1 pontot tudott szerezni a Chindia Targoviste otthonában, míg a Hermanndtadt és az UTA Arad közötti kiesési ragadón nem született gól.

Mivel a targovistei stadion építése lassan a végtelenségbe nyúlik, a Chindia ezúttal is a ploiesti üres lelátók előtt fogadta az Universitateát. A kisebbik kolozsvári csapat már az első félidő közepén betalált a „hazai” kapuba, de Ze Gomes találatát akkor még les miatt érvénytelenítették. A 44. percben aztán már nem volt apelláta: Mamadou Thiam négy védőt bolondított meg cseleivel, majd remek tekerése után a labda a kapufáról pattant a hálóba. Alig kezdődött el a második félidő (51.), újabb szép gólt lőtt az U: Zé Gomes öt méterről ollózott a kapuba! Ez volt a Kolozsvári CFR-től kölcsönvett csatár első gólja a SzuperLigában.

Negyed órával később egy talpalás miatt Kovács István játékvezető büntetőt ítélt a Chindia javára, amit a CFR-rel tavaly bajnokságot nyert Cristian Negut értékesített is. Daniel Popa fejese a lécen csattant, amit érzékeltette: a Targoviste nem elégedett meg a szépítéssel, egyenlíteni szeretne. Amit a 95. percben meg is valósított, amikor Deian Boldor senkitől sem zavartatva lőhetett 5 méterről a kapuba.

Legutóbbi négy bajnokiját nem tudta megnyerni az U, az idei mérlege pedig 1 győzelem, 3 döntetlen, egy vereség.

Nem teljesít jobban az idei első győzelmére váró Hermanndtat és a 14 bajnokiból álló nyeretlenségi sorozatát az előző fordulóban megszakító UTA Arad sem. A két csapat egymás ellen is csak helyzetekig jutott Nagyszebenben. Az aradiak voltak veszélyesebbek, elsősorban a mindössze 17 éves Rares Pop, valamint Desley Ubbink révén, gólt viszont a hazaiak szereztek – igaz, lesről. Úgy tűnt, a nagyszebenieké a hajrá, az utolsó percekben viszont kapusunknak, Carlo Leticának kellett hatalmasat nyújtóznia ahhoz, hogy Willie Barbosa fineszes lövésénél megmentse a pókot a pipában…

 

 Mivel a sereghajtó Mioveni is döntetlent játszott (0-0 a Rapid ellen), így a tabella utolsó négy pozíciója nem változott: a Hermanndtadt 26 ponttal a 13., az Universitatea 24-el a 14., az UTA 23-al a 15., a Mioveni pedig 18-al az utolsó.

 

fotó: https://www.facebook.com/hermannstadt.fc