Erdély

Két forduló után lőtt gólt és nyert a CFR Videóval


A címvédő villámrajtot vett és az utolsó pillanatokra is maradt a puskaporból.

Két, lőtt gól nélküli vereség után ismét nyerni tudott a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata, amely a SzuperLiga 26. fordulójának vasárnapi játéknapján 3-1-re győzte le az Arges együttesét hazai pályán.

A címvédő kolozsváriak villámrajtot vettek, hiszen Ciprian Deac 92 másodperc elteltével megszerezte a vezetést Cephas Malele bal oldali beadását követően. A gól után is támadásban maradtak az erdélyiek, Mario Camora bal oldali beívelését követően pedig Rangelo Janga növelte a csapat előnyét a 25. percben.

Az Arges nem sok veszélyt jelentett a kolozsvári kapura és úgy tudott szépíteni, hogy nem is lila-fehér játékos lőtt kapura: a 61. percben a 2014 és 2016 között éppen a CFR-ben szereplő horvát Antonio Jakolis adott középre jobb oldalról, a térdmagasságban érkező labdába pedig a félig luftot rúgó honfitárs, Denis Kolinger olyan szerencsétlenül ért bele, hogy az a saját csapata kapujába vágódott.

A hazaiak azonban nem hagyták annyiban a dolgot, az utóbbi idők egyik legjobb igazolása, a koszovói Ermal Krasniqi pedig a 94. percben egy 20 méteres, lapos lövéssel bebiztosította a kolozsvári sikert. Mindezt két olyan vereség után, amelyeken a CFR gólt sem rúgott (0-1 a FCSB, 0-2 a CSU Craiova ellen).

Győzelmével az 53 pontos CFR tovább üldözi a listavezető, 55 pontos Farult a bajnoki tabella második helyén, míg a harmadik FCSB 48 egységgel követi őket.

A forduló hétfő délután a Sepsi botosani vendégjátékával ér véget 17.00 órai kezdettel.

fotó: www.facebook.com/cfr1907