Erdély

Kaput eltaláló lövés nélkül esett ki a CFR, de az a 88. perc sokáig fájni fog


A Lazio kihagyta lehetőségeit, de a helyzetek nem bosszulták meg magukat, az olaszok továbbjutottak.

Elbúcsúzott a labdarúgó Európai Konferencialigától a Kolozsvári CFR, miután a Rómában elszenvedett 1-0-s vereséget követően hazai pályán sem tudott betalálni a Lazio kapujába a rájátszás visszavágóján, a gól nélküli döntetlen pedig az olaszok továbbjutását jelentette.

Románia bajnokának teljesítményéről mindennél többet mond a tény, hogy egyszer sem találta el Luis Maximiano kapuját. Pedig alkalma adódott rá. Két óriási ziccer is! Előbb a 24. percben, amikor az olasz védők eladták a labdát saját tizenhatosuk előterében, Ermal Krasniqi egy remek csellel ideális lövőhelyzetbe hozta magát, majd gyengén a kapu mellé gurított. Másodszor pedig, amikor a 88. percben két csere játszott össze, Christopher Braun remek beadása után Emmanuel Yeboah senkitől sem zavartatva lőtt közelről kapu mellé. Ekkor már 10 emberrel játszott a Kolozsvár, mivel Carlo Muhar a 77. percben begyűjtötte második sárgáját.

A teltházas Dr. Constantin Radulescu Stadion népe leginkább Simone Scuffet kapus bravúrjainak tapsolhatott. A kolozsváriak olasz hálóőre előbb a 17. percben Luis Alberto fejesénél védett nagyot, majd a 63. percben kétszer is csodát tett Matias Vecino lövésénél, majd Nicolo Casele ismétlésénél (ekkor a földön fekve kapott bele a labdába), hogy aztán utóbbi közelről kapu mellé gurítson. És mivel Scuffet Matteo Cancellieri kiugratásánál is időben felkapta a labdát és Ciro Immobile is kihagyott még egy-két helyzetet, a mérkőzésen végül nem született gól.

A Kolozsvári CFR úgy búcsúzott el az európai kupáktól, hogy két mérkőzésen egyszer sem találta el veszélyesen a Lazio kapuját…

fotó: https://www.facebook.com/SSLazioOfficialPage