Erdély

Tamás Márk: Harciasak vagyunk, Attila leszármazottai!


A Sepsi magyar válogatott védője elmondta, mit szeret a románokban.

 Román Kupát szeretne nyerni a Sepsi OSK labdarúgó-csapatával az egyszeres magyar válogatott védő, aki Attila hun fejedelem utódjának tartja magát - többek között erről beszélt a Gazeta Sporturilornak Tamás Márk.

A 29 éves védő az ősszel érkezett a székelyföldiekhez és gyorsan a keret fontos játékosává vált: eddig pontosan 10 alkalommal lépett pályára Sepsiben, amely csapattal be akar jutni a felsőházi rájátszásába és ismét meg akarja nyerni a Román Kupát, árulta el a román sportnapilapnak adott interjúban.

A Videoton, a Puskás Akadémia, a Diósgyőr és a lengyel Slask Wroclaw egykori bekkje sok szempontból eredeti jellemzést adott a magyarság jellemzőiről: „Úgy gondoljuk, ha valamit meg akarunk valósítani, akkor meg is tesszük, akadályoktól és nehézségektől függetlenül. Hisszük, hogy harcias szellemiségünk van. Birodalmak utódainak érezzük magunkat, például Attila hun fejedelem utódainak, ezért ki tudjuk tolni saját határainkat. Valahol legbelül hisszük, hogy el tudjuk érni Puskásék szintjét is”, fogalmazott.

Tamás arról is beszélt, hogy érzi magát Romániában: „Úgy élek Romániában, mint Magyarországon. Jó az élet Brassóban és Sepsiszentgyörgyön. Sok közös van a két népben. Szeretem, hogy a románok lazábbak. Mi, magyarok komolyabbak vagyunk, néha túlságosan is”, von párhuzamot a védő.

A játékos elismerően beszélt Orbán Viktor miniszterelnökről („A legjobb kormányfő Magyarország számára”), akit személyesen is ismer, hiszen a Puskás Akadémiában együtt focizott a fiával. Szóba került természetesen a két ország és nép közötti rivalizálás is. „Sajnos sok ember a múltban él. Ez a rivalizálás soha nem ér véget, mert a múltban gyökeredzik, pedig a jelenben élünk”, mondja Tamás Márk.

fotó: https://www.facebook.com/osksepsi/photos