Erdély

Elbukott győzelem a hajrában


Fájó döntetlennel indított az FK Csíkszereda.

Hiába dolgozott ki kétgólos előnyt a labdarúgó Liga 2 tavaszi nyitófordulójában az FK Csíkszereda a vendég Progresul Spartac ellen, a fővárosiak mindkét félidő hosszabbításában betaláltak és elvitték az egyik bajnoki pontot.

Szépen megteltek az új lelátó széksorai a tavaszi szezon első hazai mérkőzésén. A hazai szurkolótáboron kívül a vendégeket is buzdította egy lelkes, hangos társaság, így jó hangulatban (és szemerkélő esőben) kezdődött 2023 első bajnoki találkozója.

Bátran kezdtek a csíkiak, a 4. percben Jebari perdített mellé egy jobb oldali beadást követően, egy perccel később Gál-Andrezly eresztett meg kissé jobbról egy egészséges lövést. A 8. percben a piros-fekete színekben ezúttal bemutatkozó Roberto Romeo próbálkozott, látványos mozdulattal mentett a vendégkapus, Boison. Az első negyedóra végén sajnálatos módon kényszerű cserét kellett végrehajtania a hazaiaknak, Csürös Attila hagyta el a pályát sérülés miatt, helyét Veres Szilárd vette át. Ám ugyanebben a percben megszerezték a vezetést! A szintén ezen a meccsen debütáló Ignas Kruzikas talált közelről a hálóba Gál-Andrezly jó beadása után.

A 36. percben megduplázták az előnyünket, az első találat szerzője ezúttal az előkészítésben jeleskedett. A litván támadó jól játszott össze Jebarival, aki a bal alsó sarokba helyezett (2–0). Öt minutum elteltével Jebari lövését blokkolták, majd Ignas fejelt közelről a kapus ölébe. A ráadás második percében aztán érkezett a vendégek szépítő találata, a csereként beállt Tudorache lőtt a bal felső sarokba (2–1).

A szünetben két helyen változtatott a Spartac, míg hazai oldalon Kovács Márkot Omar El Sawy váltotta. Csendesen peregtek a percek a második játékrész első felében, igazi izgalmat Paul Pîrvulescu saját kapuja felé tartó labdája jelentett, ami végül a jobb kapufát érintve hagyta el a játékteret.

A találkozó hajrájához közeledve éledezni látszott a vendéggárda, veszélyesebbek voltak ebben az időszakban a fővárosiak. Érezte a hazai szakvezetés, hogy kell a friss erő, pályára lépett Eperjesi Gábor és Jelena Richárd is, Kovács Lóránt és Ignas Kruzikas hagyták el a játékteret. A hajrában Pîrvulescut sajnos hordágyon kellett lehozni egy sérülést követően, a helyét Schieb Marvin vette át.

A játékvezető négy perc hosszabbítást jelzett, és ahogy az első félidő vége, úgy a második 45 perc is vendégtalálattal zárult. Az első vendéggól szerzőjéhez hasonlóan csereként beszálló Purice Andrei megpattanó lövésével szemben Karácsony tehetetlen volt (2–2).

Mivel a bajnoki táblázaton előttünk álló Bodzavásár is döntetlent játszott a csíkiakat közvetlenül üldöző Brassói FC ellenében, a hátrányuk nem nőtt a felsőházi rájátszásba kerülést jelentő hatodik helyért vívott harcban.

Liga 2, eredmény
FK Csíkszereda – Bukaresti Progresul Spartac 2–2 (2–1)
Csíkszereda, városi stadion 600 néző
Gólszerzők: Ignas Kruzikas (14.), Soufiane Jebari (36.), ill. Tudorache Ionuț (45+2.), Purice Andrei (90+2.)

Fotó: fkcsikszereda.ro