Erdély

Hét gólos meccset nyert a CFR, négy gól esett az utolsó 20 percben Videó


Gólzáporos győzelemmel feledtette az európai kupabúcsút a Kolozsvár, tartja a lépést a listavezetővel.

Négy nappal azt követően, hogy az olasz Lazio elleni hazai, gól nélküli döntetlennel búcsúzni kényszerült az európai kupáktól, hétfő este gólözönnel nyert a SzuperLiga 27. fordulójában a Kolozsvári CFR együttese: a „vasutasok” 5:2-re győzték le idegenben a Petrolul gárdáját.

Nem kellett sokáig várni az első gólra, a 11. percben Ermal Krasniqi tört kapura, 16 méteres lövését Andreas Leitner csak kiütni tudta, de érkezett Ciprian Deac és higgadt mozdulattal megszerezte a vezetést a kolozsváriaknak. A szünetig a hazaiaknak is adódott egy-két gólszerzési lehetősége, de egyszer sem találták el Simone Scuffet kapuját.

A szünet után szinte azonnal növelni tudta előnyét a címvédő, Deac szöglete után kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt, amit Daniel Birligea használt ki. Szintén Deac volt a feladó a 66. percben, amikor bal oldali akcióját Rangelo Janga követte a hosszú oldalon, a curacaói csatár pedig fejjel növelte csapata előnyét.

Magabiztos kolozsvári siker irányába haladt a mérkőzés, az utolsó húsz perc azonban egészen hihetetlenül alakult. Előbb a téli szerzemény, a horvát Anton Maglica szerezte meg első „vasutas” gólját a 73. percben, alig három minutummal azt követően, hogy pályára lépett, majd a másik kapu előtt Mario Bratu (77.) szépített – ez volt a Petrolul csapatának első kaput találó lövése!

Ezzel még korántsem volt vége, a 80. percben ugyanis Nana Boateng lőtte ki a rövid alsó sarkot, megszerezve a CFR 5 gólját, majd a 83. percben Stefan Puntics 23 méteres kapáslövése talált utat a vendégek kapujába, beállítva a CFR 5:2-es győzelmét hozó meccs végeredményét.

A Kolozsvár 2022 májusát követően szerzett ismét legalább 5 gólt (akkor az Argesnek egyenesen hatot rúgott és egyet sem kapott) és 2017 augusztusa után fordul elő először, hogy a CFR meccsén hét gól születik. Akkor a Temesvári Politehnica 4:3-ra győzte le erdélyi riválisát.

Győzelmével a címvédő Kolozsvárnak immár 56 pontja van és a Farul mögött két egységgel lemaradva a bajnoki tabella 2. helyén áll, öt ponttal megelőzve a harmadik FCSB-ét.

fotó: https://www.facebook.com/cfr1907