Erdély

Fogy a Sepsi előnye, miután kikapott Konstancán Videó


Az eredmény nem feltétlenül ezt sugallja, de a Sepsinek esélye sem volt a listavezető otthonában.

Egyetlen veszélyes kapura tartó lövése sem volt a Farul ellen, így nem meglepő, hogy a Sepsi 2:0 arányú vereséget szenvedett a listavezető otthonában a labdarúgó SzuperLiga 28., hétközi fordulójának keddi játéknapján.

Ellenkező előjelekkel várta az összecsapást a két csapat, miközben ugyanis a Farul legutóbbi öt meccséből négyet megnyert és egyet döntetlenre adott, addig a Sepsi idén csak egyszer nyert, igaz, pont a hétvégén szakította meg hat meccses nyeretlenségi sorozatát.

Ennek megfelelően is alakult az első félidő, amelyben csak egy csapat volt a pályán. A Farul a 22. percben meg is szerezte a vezetést, amikor Mihai Popescu jobb oldali beadását Tudor Baluta lőtte kapásból a sérült NIczuly Rolandot helyettesítő Claudiu Began kapujába. A találatot a játékvezetők előbb les miatt érvénytelenítették, majd a videóbíró közbelépésre érvényesítették. Pedig a lesre futó Denis Alibec szorításában a felszabadítani szándékozó Denis Ciobotariu nem teljesen zavartalanul fejelhetett a labdába Baluta lövése előtt…

A folytatásban is a hazaiak rohamoztak, de Began bravúrral védeni tudta Louis Munteanu és Constantin Grameni ziccereit, míg a berobbanó Popescu közelről kapu fölé lőtt. A levegőben lógott az újabb konstancai gól, az első félidő ráadásában pedig meg is született: jobb oldali akció után a mindössze 17 éves Adrian Mazilu pazarul tekert a hosszú sarokba.

A Sepsi első gólszerzési lehetőségére 50 percet kellett várni, ekkor Mario Rondon fejelt kapu fölé egy szöglet után. Hat perccel később a másik háromszéki csatár, Pavol Safranko került helyzetbe, de kapu mellé gurított, pedig már csak a kapussal állt szemben. Mint kiderült, mindez csak rövid fellángolás volt.

Az 59. percben ugyanis David Kiki meglőtte a forduló egyik legszebb gólját félollóból, de a feladó Andrei Borza (szintén 17 éves) leshelyzete miatt a találatot érvénytelenítették. Néhány perccel később fordított volt a felállás, Borza volt az előkészítő, de KIki fejesét védte Began. A 72. percben viszont már a kapus is verve volt, amikor Nicolae Paun gyenge hazaadását Alibec elcsípte, majd elvitte a labdát Began mellett, de a hátrafutó Branislav Ninaj menteni tudott az üres kapu elől…

A Sepsi 41 ponttal tartja felsőházi rájátszást érő 6. helyét a tabellán, de előnye négy pontra csökkent, miután a rivális FCU Craiova gól nélküli döntetlent játszott a Chindia otthonában. Ráadásul a háromszékieknek pokoli nehéz sorsolásuk van, hiszen az alapszakasz utolsó két fordulójában előbb fogadják a címvédő és jelenleg második Kolozsvári CFR-t, majd a harmadik helyezett FCSB-hez látogatnak.

A forduló csütörtöki zárónapján 17.00 órai kezdettel a Kolozsvári CFR a bennmaradásért küzdő Aradi UTA csapatát látja vendégül.

fotó: https://www.facebook.com/farulconstanta