Erdély

Az európai kupákból való kizárás szélére sodródott a CFR


Kizárja az UEFA az európai kupákból a CFR-t, ha ez még egyszer előfordul vele!

Szigorú büntetést szabott ki a Kolozsvári CFR csapatára az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA): 250.000 eurós bírság mellett akár az európai kupákból is kizárhatják a „vasutasokat”, amennyiben ismételten vétenek a pénzügyi előírások ellen.

Az UEFA átvizsgálta azt a 200 klubot, amely idén elindult valamelyik európai kupában és közülük 11-et sújtott valamilyen büntetéssel, írja az AP hírügynökség. A legnagyobb bírságot, 250.000 eurót a CFR kapta, de ennél is súlyosabb, hogy az UEFA kilátásba helyezte: amennyiben a kolozsváriak és szlovén Olimpija Ljubljana 2027-ig bezárólag még egyszer vét a pénzügyi előírások ellen, akkor a következő szezonban kizárhatják őket az európai kupákból!

Két horvát csapattól, az Eszéktől és a Rijekától az UEFA visszatartott 450.000 euró értékű prémiumot, amit az Európai Konferencialigában való szereplésért kellene volna megkapniuk, míg a görög Arisz Szaloniki, a bosnyák Borac Banja Luka, a máltai Floriana, a török Konyaspor, a kazah Kizsil-Zsar Petropavloszk és a lett Valmiera különböző értékű bírságot kapott.

Az UEFA döntésére máris reagált a CFR, a klub közleménye szerint mindez újabb motivációt jelent számukra, hogy folytassák azt az egy évvel ezelőtt elkezdett folyamatot, amelynek célja a fenntartható gazdálkodás megteremtése.

fotó: https://www.facebook.com/cfr1907