Erdély

A harmadik nagy skalpot is begyűjtötték a hétvégén az erdélyiek! Videó


Győzelmükkel három hónap után mozdultak el a kieső helyről.

Kétségtelenül az erdélyi csapatok fordulója a román labdarúgó SzuperLiga 29. játéknapja: a Kolozsvári Universitatea és a Hermannstadt után vasárnap este az Aradi UTA-n volt a sor, hogy bravúrgyőzelmet arasson. A léc nem volt túl magas Bálint László együttese számára és a tabella utolsó előtti helyezettje 3:1-re legyőzte hazai pályán a bajnokaspiráns, harmadik helyezett FCSB csapatát.

Negyed órát sem kellett várni az utóbbi három meccsén mindössze egyszer betaláló UTA első találatára (igaz, nem is aradi játékos szerezte), a 14. percben ugyanis Philip Otele bal oldali beadását Joonas Tamm becsúszva akarta tisztázni, ám saját kapujába lőtte a labdát – igaz, mögötte gólra éhesen érkezett Stefan Milosevic is. Alig négy percet vezetett azonban az Arad, a 18. percben Florinel Coman egy szép, 15 méteres lövéssel kiegyenlített.

Támadásban maradt a bajnoki címet 2015 óta eredménytelenül üldöző FCSB, de előbb a visszafutó Roger Junio mentette meg a hazaiakat a bekapott góltól, majd a játékrész hajrájában Danilo Kucser védte bravúrral az UTA-nevelés David Miculescu fejesét.

A kihagyott vendéghelyzetek a 64. percben bosszulták meg magukat, amikor Idriz Batha félpályás indítása végén Virgiliu Postolachi lőtt higgadtan a FCSB kapujába. Mi több, negyed órával később a védelem bizonytalanságait kihasználva a bombaformában játszó, 17 éves Rares Pop passzolt be tökéletesen balról, a középen érkező Desley Ubbinknak pedig közelről már csak a kapuba kellett passzolnia a játékszert.

<

Ez volt az UTA mindössze második győzelme az utóbbi 18 bajnokin és érdekesség, hogy legutóbb is 3:1-re nyert: a Botosanit győzte le négy fordulóval korábban. Győzelmének köszönhetően a 27 pontos UTA megelőzte az Argest és feljött a 14. helyre – 11 forduló és november közepe óta először nincs kieső helyen Bálint László együttese.

A forduló zárásaként hétfő este 20.30-as kezdettel a Sepsi a Kolozsvári CFR-t fogadja – vajon melyik csapat folytatja az erdélyiek remeklését és marad-e a sorminta: meglepetést meglepetésre halmoztak eddig az erdélyi csapatok az alapszakasz utolsó előtti játéknapján.

fotó: https://www.facebook.com/uta1945arad