Erdély

Kovács is készülhet a válogatottal az Elit körre


Romániának nem lesz könnyű dolga kvalifikálnia magát az Európa-bajnokságra.

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat döntő szakasza, az ún. Elit kör vár a román labdarúgó U19-es válogatottra március 22-28. között Franciaországban. Alexandru Pelici szövetségi kapitány kihirdetette előzetes keretét, amelyben hét olyan labdarúgó is szerepel, aki erélyi klubokban játszik.

Közülük azonban Kovás Márk az egyedüli magyar nemzetiségű játékos, ő az FK Csíkszereda védője. Ott van a keretben klubtársa, Omar El Sawy is, de Erdélyben pallérozódik Stefan Lefter (Vajdahunyadi Corvinul), David Maftei és Gabriel Fulga (egyaránt Dési Unirea), Tudor Motiu (Újszentes) és Rares Pop (Aradi UTA) is.

Pop még csak 17 éves, de már alapembere az élvonalban szereplő UTA-nak, akárcsak a Farulban berobbanó, szintén 17 éves Adrian Mazilu. Rajtuk kívül Eduard Radaslavescu szerepel rendszeresen az élvonalban a FCSB színeiben.

Érdekesség, hogy a keretben 5 idegenlégiós szerepel és az olasz Lecce három játékossal is képviselteti magát. Ennél többen, négyen csak a Farult képviselik.

Románia március 22-én Norvégia, 25-én Észak-Írország, 28-án pedig a házigazda Franciaország legjobbjai ellen méri össze tudását. A július 3-16. között Máltán sorra kerülő tornára csak a csoportgyőztesek jutnak ki.

fotó: frf.ro