Erdély

A 104. percben bukta el a fontos győzelmet az Arad, a 3. tizenegyes lett a veszte Videó


Folytatódott az erdélyi csapatok döntetlensorozata a rájátszás 7. fordulójában.

Azt követően, hogy vasárnap mindkét kolozsvári csapat döntetlenre végzett a labdarúgó SzuperLiga rájátszásának 7. fordulójában, a hétfői folytatásban a Hermannstadt gól nélküli meccsen ikszelt a FCU Craiova ellen, míg az Aradi UTA rendkívül balszerencsés körülmények között bukta el a győzelmet az Arges otthonában, pedig már két góllal is vezetett.

Igazi kiesési rangadót vívott Pitesti-en az Arges és az UTA, a már kieső helyen álló hazaiakat csak egy ponttal előzték meg az osztályozós pozícióban tanyázó erdélyiek. Egy győzelem mindkét csapatnak nagyon sokat ért volna két fordulóval a szezon vége előtt.
A 27. percben az Arad került közelebb a sikerhez, miután Virgiliu Postolachi az ötös sarkának közeléből, egy kapáslövéssel megszerezte a vezetést (0:1). Néhány perccel később Paul Anton növelhette volna csapata előnyét, de Catalin Straton védeni tudott. A 39. percben hatalmas egyenlítési lehetőséghez jutott az Arges, de Ionut Serban lövését Florin Iacob védeni tudta. Közben Erion Hoxhallari szabálytalankodott egy támadóval szemben, a játékvezető büntetőt ítélt, de Iacob védeni tudta az egykor az Újpestben és a Mezőkövesden is megfordult Andreias Calcan lövését.

És milyen a labdarúgás, a 44. percben Claudiu Keserü 18 méterről, laposan, az egykori gólkirályt idéző mozdulattal csavarta be a labdát a jobb oldali kapufa tövébe (0:2).

A szünet után is támadásban maradt az UTA, de nem tudta gólra váltotani lehetőségeit. A 76. percben aztán újabb furcsa események zajlottak le az aradi kapu előterében: miközben Iacob valami hihetetlen bravúrral védte Mario Zsebics fejesét, a menteni igyekvő Aly Abeid belerúgott az ellenfelébe. VAR, büntető, Arnold Garita pedig nem hibázott (1:2).

A 93. percben a rendkívül harcias Philip Otele dönthette volna el a mérkőzés sorsát, de lövését Straton kivédte. Ennek akkor lett igazán jelentősége, amikor fél perccel a jelzett hosszabbítás vége előtt, a 96. percben egy fejpárbaj során Hoxhallari hátulról belefejelt ellenfelébe. Hosszas VAR-vizsgálat után a játékvezető harmadszor is büntetőt ítélt a hazaiak javára, ami olyannyira kiverte a biztosítékot Mircea Rednicnél, az UTA edzőjénél, hogy az le akarta hívni csapatát a pályáról. Hosszas egyeztetések után Garita végül a hosszabbítás 14. percében végezhette el a büntetőt és ezúttal sem hibázott. Az UTA tehát a 104. percben bukta el a nagyon fontos győzelmet.

Nem voltak ilyen izgalmak Nagyszebenben, ahol a Hermannstadt a FCU Craiovát fogadta. A mérkőzés pikantériáját az adta, hogy az alapszakasz utolsó fordulójában a nagyszebeniek 1:0-ra legyőzték a FCU-t, megakadályozva, hogy bejusson a felsőházba.

A gólszerzéshez ezúttal is a hazaiak álltak közelebb, de Silviu Balaure, Daniel Paraschiv és Matko Babic többszöri próbálkozásra sem tudott betalálni, így a mérkőzésen nem született gól.

Két fordulóval a vége előtt a Hermannstadt 28 ponttal a 4. helyen áll, míg a Kolozsvári Universitatea 27 ponttal a 6., az UTA pedig 22 ponttal a 7., azaz osztályozót érő pozícióban tartózkodik. A már kieső Argesnek 21 pontja van…

fotó: https://www.facebook.com/uta1945arad