Erdély

Ismert az Arad ellenfele az osztályozón, Postolachi olyat tett, amire 29 éve nem volt példa


Egy játékos számára meglehetősen pikánssá vált az osztályozó.

A SzuperLiga alsóházi rájátszásának 9., utolsó fordulónak szombati eredményei után eldőlt, hogy a Mioveni és a Chindia Targoviste búcsúzik az élvonaltól, az Aradi UTA és az Arges pedig osztályozón vívhatja ki a bennmaradást.

Eldőlt az is, hogy az Arad ellenfele a Gloria Buzau lesz, az Arges pedig a Dinamo és a Galaci Otelul távolsági párharcának győztesével csaphat össze.

A Buzau az 5. helyen zárta az alapszakaszt és a rájátszásban is ezen a helyen tanyázik. Az utolsó fordulóban elvileg még visszaeshet a 6. helyre, ám mivel a Steaua és a Dési Unirea nem rendelkezik élvonalbeli licenccel, így biztosan osztályozót játszik az UTA ellen.

A párharc rendkívül pikánssál vált Joseph Godwin számára, a 19 éves nigériai ugyanis az UTA kölcsönjátékosaként szerepelt tavasszal a Buzau csapatában. Fontos szerepet azonban nem töltött be, csak két mérkőzésen játszott. Nálánál is kevesebbet, mindössze 1 meccset szerepelt Fülöp István, a Sepsi egykori játékosa januárban a Békéscsabától érkezett Bodzavásárra, de sérülései miatt csak kétszer léphetett pályára az NB II-ben is.

Meglepetés lenne tehát, ha ők döntenék el a párharcot. Nem úgy Virgiliu Postoachi, a moldovai válogatott csatár 10 góllal zárta ugyanis a szezont. Márpedig 29 év telt azóta, hogy UTA-játékos legutóbb kétszámjegyű gólt szerzett az élvonalban: 1994-ben Adrian Ungur 15 találattal zárt.

fotó: https://www.facebook.com/uta1945arad/photos