Erdély

Soha ennyit nem kapott a Csíkszereda egy játékosért!


Máshová szerette volna, de végül a bukaresti klubnak adta el tehetségét az FK.

Elhagyja az FK Csíkszereda csapatát és a Rapidban folytatja pályafutását Omar el Shawy, jelentette be a két klub hivatalos oldalán. A csíkiak 400.000 eurót kapnak a 19 éves tehetségért, írja a mértékadó transfermarkt.de oldal, amely szerint ez rekord a székelyföldi klub számára, amely eddig Juan Bauzáért kapott a legtöbbet: 200.000 eurót.

Omar Sayed Mohamed Mahmoud el Sawy Marosvásárhelyen született 2004. március 16-án és elsősorban az U19-es korosztályban hívta fel magára a figyelmet, ahol az FK tavalyi bajnoki címének egyik letéteményese volt. A felnőttek között idén 19 meccsen 1147 percet játszott és 1 gólt szerzett az Liga II-ben.

A támadó középpályásért, aki csatárt és visszavont csatárt is képes játszani, a Farul is bejelentkezett. Mi több, a konstancai gárda „vonzóbb ajánlatot tett a klub számára”, ismerte el Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke. „De egy átigazolás megkötésekor figyelembe kell venni azt is, mit szeretne a játékos. Márpedig számunkra a játékos az első”, tette hozzá.

El Sawy mellett távozik a Csíkszeredától az olasz Roberto Romeo (33 éves), a francia Mickael Panos (26), továbbá Marvin Schieb (26) és Claudiu Apro, ők mindannyian a szintén másodosztályú Sellenberk együttesében folytatják.

fotó: liga2.ro