Erdély

Komoly szivességet tett a CFR-nek a Sepsi a szezon utolsó erdélyi derbijén Videó


A kupadöntőre készülő háromszékiek legyőzésével bizakodhat a címvédő.

Komoly lépést tett a dobogó harmadik fokának megszerzése érdekében a Kolozsvári CFR, amely szombat este 2:1-re nyert Sepsiszentgyörgyön a szerdai kupadöntőre készülő Sepsi otthonában a SzuperLiga felsőházi rájátszásának 9., azaz utolsó előtti fordulójában.

A Sepsi nyilvánvalóan már a másik kolozsvári együttes elleni kupadöntőre koncentrált, hiszen a felsőházban már nem tud elmozdulni a 6. helyről. Ennek biztos jelenként Niczuly Roland helyét Razvan Began vette át a kapuban, de bekerült a kezdőbe a két magyar válogatott játékos, Tamás Márk és Varga Roland is. Előbbi végig a pályán is maradt, utóbbit a 66. percben cserélték le.

A harmadik helyért, ezzel együtt az európai kupaindulás jogáért küzdő CFR előtt adódott az első lehetőség, de Mario Camora lövését Began kitornázta a kapufa tövéből. Gyorsan jött a hazai válasz, Ion Gheorghe, majd Jonathan Rodriguez is lövéssel próbálkozott, de Simone Scuffet védeni tudott. A 33. percben aztán megszületett az első gól, Claudiu Petrila 16 méterről vette be korábbi csapata kapuját, előnyhöz juttatva ezzel a kolozsváriakat (0:1)

Alig tíz perccel később viszont ismét egyenlő volt az állás: Tamás fél pályát felölelő passza teljesen üresen hagyta Alexandru Tudoriét, aki szépen csavart a hosszú felsőbe (1:1).

A második félidőben két hasonló gólt is szerzett a CFR, de csak az egyik volt érvényes. A 48. percben Cristian Manea lövését Began csak Nana Boateng elé ütötte, aki közelről nem hibázott, de a VAR 6 perc vizsgálat után les miatt érvénytelenítette a találatot. A 82. percben aztán Petrila sunyi lövését ütötte Rangelo Janga elé Began, a curacaói csatár pedig megszerezte a címvédő győztes gólját (1:2).

Ez a siker azért volt nagyon fontos, mert ezzel a 42 pontos CFR öt ponttal eltávolodott az őt üldöző CSU Craiovától. Amennyiben pedig a CSU hétfő este nem tud nyerni a Rapid otthonában, akkor a kolozsváriak biztos harmadikok – és indulhatnak az Európai Konferencialiga selejtezőinek jogáért vívandó pótselejtezőn az alsóház első két helyezettje párharcának győztese ellen. Mindezt, amennyiben a Sepsi szerdán Nagyszebenben megvédi címét a Román Kupa döntőjében. Amennyiben viszont a Kolzosvári Universitatea nyer, akkor a dobogó alsó foka európai kupaindulást ér, mivel az „egyetemistáknak” nincs európai licencük. A sors fintorának köszönhetően így segíthet az Universitea az ősi rivális CFR-nek....

fotó: https://www.facebook.com/osksepsi