Erdély

Két győzelemmel kezdte az egyéni világbajnokságot Durbanban Szőcs Bernadette


A marosvásárhelyi kiválóság mindhárom számban versenybe száll a vébén.

Két győzelemmel kezdte a dél-afrikai Durbanben zajló egyéni asztalitenisz-világbajnokságot Szőcs Bernadette: az erdélyi lány egyéniben és vegyes párosban is sikerrel kezdte a tornát.

A 28 éves Szőcs egyéniben a legjobb 64 között a svéd Christina Kallberg ellen kezdett és nyert 4:1-re. Berni hozta az első két szettet 13:11-re, illetve 11:8-ra, a harmadikban viszont 11:8-ra alulmaradt. A jelek szerint ez annyira feltüzelte, hogy a folytatásban 11:1-re, majd 11:5-re elsöpörte skandináv ellenfelét. A legjobb 32 között az egyiptomi Mariam Alhodabi lesz az ellenfele.

Még ennél is fölényesebb sikerrel startolt Berni vegyes párosban: Ovidiu Ionescu oldalán 3:0-ra (11:6, 11:8, 13:11) verték az Ibrahim Gündüz/Szibel Altintaja török párost. A legjobb 16 között az Uda Jukija és Kihara Miju alkotta japán duó vár rájuk.

Szőcs egyedül a női párosban nem debütált még. Ebben a versenyszámban az osztrák Sofia Polcanova a társa, első ellenfelük a legjobb 16 között az amerikai Amy Wang/Rachel Sung alkotta kettős lesz.

fotó: https://www.facebook.com/frtmromania